Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ustaw miernik na pomiar napięcia stałego a nie prądudado00 napisał:mam mały problem z ustawieniem prądu spoczynkowego
dado00 napisał:...(miernik ustawiony 200m prąd stały)
dado00 napisał:tylko dopatrzyłem się że zamiast rezystorów 47 ohm dałem 41
dado00 napisał:przypominam ze uniamp gra tylko problem jest z ustawieniem prądu spoczynkowego
dado00 napisał:uniamp działa gra radiator nie jest wstanie się nagrzać choć bym nie wiem ile grał i jak głośno
dado00 napisał:na c10 mam napięcie 2.02 Vprzy max w lewo a jak dałem na pół to było 2.18 V
Znaczy prąd ustawić po 10 min. czy 5-10mV można już ustawić na zimno po zeskoczeniu zabezpieczenia (5 sek.)Po włączeniu zimnego wzmacniacza zawsze prąd spoczynkowy rośnie bo rozgrzewają sie tranzystory mocy a sporo czasu mija zanim rozgrzeje sie element odpowiedzialny za stabilizacje. Dlatego ważny jest prąd spoczynkowy po ustaleniu warunków pracy wzmacniacza czyli po ok 10minutach od włączenia.
Przy produkcji wzmacniaczy nikt nie będzie czekał tych 10minut dlatego prądy mogą być podawane do ustawienia na zimno.
bez zwartego jak już...Manstaff11 napisał:ze zwartym wejściem.
obojętnie(i tak nie wiem o co chodzi na tych rysunkach)pawloos napisał:4. Trafo podłączyć tak jak na pierwszym rysunku czy tak jak na drugim? Podejrzewam że to nie ma znaczenia, gdyż testowałem i w dwóch podłączeniach było 2x35 V lecz wolę się upewnić.