całkiem mozliwe.Sprawdzę niebawem.brencik napisał:A może masz podłączona tylko o tym nie wiesz? Przes jakeis srubki, mocowania itp?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
całkiem mozliwe.Sprawdzę niebawem.brencik napisał:A może masz podłączona tylko o tym nie wiesz? Przes jakeis srubki, mocowania itp?
Chilihead napisał:irek, którą wersje połączenia selektora z masą wybrać:
miękkie przez rezystor i kondensator czy poprzez zworę?
Od czego to zależy?
zbyszek napisał:brencik napisał/a
A może masz podłączona tylko o tym nie wiesz? Przes jakeis srubki, mocowania itp?
całkiem mozliwe.Sprawdzę niebawem.
i pytasz o takie rzeczy ? :razz: No i ileś stron do tyłu toczyła sie niedługa dyskusja na temat tego czy warto sprawdzac elementy przed montazem-okazuje się,ze warto.adam1717 napisał:Wielkie dzięki, ale skończyłem szkołe elektroniczną
A tak poza tym znalazłem problem. Tranzystor T9 i T7 wydawał się sprawny, ale nie był.![]()
farmi18 napisał:No właśnie..... zauwayłem (usłyszałem), na bardziej podkręconym volume, gdy skończyła się muzyka, że burczy UNI. Gdy dotyka się potencjometru, buczenie zanika. Gdy zwieram potencjometr z radiatorem kawałekim przewodu, to też burczenie zanika.
Jak podłącze obudowe do masy sygnałowej selektora, to też buczenie znika.
Do UNI mam selektor irka i volumer tom3kk.
Cały UNI ułożony jest jeszcze na desce, w selektorze nie mam zworek celem uziemienia i (jak teraz przeczytałem właśnie) obudowy potka nie mam połączonej do masy.
Obudowa będzie drewniana i raczej zasilania z przewodem uziemiającym nie będzie.
Jak najlepiej te burczenie wyeliminować??
trochę niskie napięcia...Amper6 napisał:Podejdzie pod UNI?
http://www.akcesoria-cnc....=produkt&id=546
Po wyprostowaniu będzie z 30V ale czy te 3.5A też wzrośnie? Cena jest ciekawa ale te 200VA mnie trochę rozbraja.
csbiczek napisał:trochę niskie napięcia...Amper6 napisał:Podejdzie pod UNI?
http://www.akcesoria-cnc....=produkt&id=546
Po wyprostowaniu będzie z 30V ale czy te 3.5A też wzrośnie? Cena jest ciekawa ale te 200VA mnie trochę rozbraja.
Już dużo ciekawsze to będzie:
http://allegro.pl/item972322737_transformator_toroidalny_200va_2_x30v_noratel.html
sam się waham czy nie kupić...
Takero uzywal uniampa na trafie 160W 2x35V ktoro teoretycznie nadawalo sie tylko do obciazenia 8omowego ale testy na 4omach tez przeszlo. Z tego co wiem to niektorzy zasilali go z 2x24V co nie stanowi problemu. Wersja na BDW83/84 jest tansza bo te tranzystory sa tansza wtedy stosuje trafo 160W 2x28V i kondensatory w zasilaczu na 40V.
freedi napisał:Żeby nie było wątpliwości :
Takero uzywal uniampa na trafie 160W 2x35V ktoro teoretycznie nadawalo sie tylko do obciazenia 8omowego ale testy na 4omach tez przeszlo. Z tego co wiem to niektorzy zasilali go z 2x24V co nie stanowi problemu. Wersja na BDW83/84 jest tansza bo te tranzystory sa tansza wtedy stosuje trafo 160W 2x28V i kondensatory w zasilaczu na 40V.
-pisał Irek prawie 2 lata temu :smile: .
kup 5 i licz na szczescie, moze ktorys bedzie bardziej dokladnie zrobiony ;-) albo bierzesz dwa mierniki i idziesz do elektronicznego, przy odrobinie wyrozumialosci sprzedawca pozwoli Ci przetestowac i wybierzesz sobie najlepszyfreedi napisał:Powiedzcie jakie macie typy i doświadczenia w tym temacie