też kondensatory kupiłem lepsze Nichicony, Jamicony itp. i parowane BJTki.
A Ty chcesz to usłyszeć? Czy po prostu lepiej śpisz mając takie elementy we wzmaku? Bo to już trochę takie audio-voodoo...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
też kondensatory kupiłem lepsze Nichicony, Jamicony itp. i parowane BJTki.
A Ty chcesz to usłyszeć? Czy po prostu lepiej śpisz mając takie elementy we wzmaku? Bo to już trochę takie audio-voodoo...
ale czy jest sens?
100kohm to przesada do regulacji glosnosci.RK27112 2 X 100K,
Uruchomiłem uni i mam problem prawy kanał udało mi się ustawić 10mV niestety na lewym na rezystorze emiterowym miałem ciągle 0mV trochę poczytałem i na dz2 mam 11.5V a na dz1 0V i teraz nie wiem co możę to powodować. Dodam że zwarłem przez przypadek dz2 z bezpiecznikiem który się spalił i teraz na lewym kanale też mam 0mV. Na wyjściu jest 240mV.
Odpaliłem pierwszy (prawy kanał) przez rezystor i było ok. Potem odłączyłem prawy kanał i podłączyłem (sam) lewy przez rezystor i nic... Potem jakoś mnie oświeciło żeby podłączyć prawy normalnie skoro jest ok i lewy przez rezystor i było ok.
Jak zabierałem się za swojego uniampa byłem zupełnie zielony w elektronice. Odpaliłem pierwszy (prawy kanał) przez rezystor i było ok. Potem odłączyłem prawy kanał i podłączyłem (sam) lewy przez rezystor i nic... Potem jakoś mnie oświeciło żeby podłączyć prawy normalnie skoro jest ok i lewy przez rezystor i było ok.
Taka błahostka, ale jak człowiek się nie zna to nic nie jest takie pewne. ( Nie wiem dokładnie w czym leży problem u ciebie więc nie bierz tego do siebie)