• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Usher 8948a + Scan Speak D2608/913000 UsherHDS by Pteterycz

Dobrze zrobione kolumienki na bazie fajnego projektu. Jednak nie podoba mi się geometria frontu . Zupełnie nie pasuje prostokątne maskowanie czarnym bulprenem . Jest to coś nowego ale wcale mi się nie podoba i wolał bym mieś jeszcze jedno kółko na froncie w postaci dziury BR i pod nim logo . Poza tym solidne wykonanie i ładnie się prezentują w tak kontrastowym wykonaniu.

A mi się akurat ta forma bas reflexu podoba :)

Co innego natomiast nie, ale to już nie wina Pteterycza.

Dobrze zrobione kolumienki na bazie fajnego projektu. Jednak nie podoba mi się geometria frontu . Zupełnie nie pasuje prostokątne maskowanie czarnym bulprenem . Jest to coś nowego ale wcale mi się nie podoba i wolał bym mieś jeszcze jedno kółko na froncie w postaci dziury BR i pod nim logo . Poza tym solidne wykonanie i ładnie się prezentują w tak kontrastowym wykonaniu.

W sumie to wcale nic nowego. Polecam zapoznać się z produktami marki PMC: http://pmc-speakers.com Tam jednak prostokątna dziura jest wylotem linii transmisyjnej.

Ostatnia edycja:
Gratuluję konstrukcji, białe nie są często spotykane.

Jednak ze względu na charakterystyki kierunkowe tak zaaplikowanych tweeterów sugeruję ustawianie ich "do środka", a nie - jak widać na zdjęciu - "na zewnątrz".
heh, ciekawa uwaga. A jak wyglądają charakterystyki kierunkowe tak zaaplikowanych tweeterów? :) O jakich średnich podbiciach, tłumieniach (dB) powyżej 30 stopni piszesz? (na przykład: względem osi z punktu przecięcia przekątnych przedniej ścianki) O jakich częstotliwosciach mówisz, albo przynajmniej paśmie?

Pteterycz - dobra robota, super wykonanie :thumbsup:

No i wielkie brawa za wybór projektu :thumbup: Też się skusiłem na projekt Rafała - muszę się zebrać i wrzucić jakieś fotki ;)

Dziękuję panowie za pochwały!
Kolor wybrałem taki bo jest dość uniwersalny i psuje to większości wnętrz.
No i moja kobieta miała tutaj swoje 5 min :-)

Właśnie dziś ich słucham i......a co tam napiszę to na forum że te zwrotnice to Ci kolego wyszły!!!!PMC by Dolphin!!!Jest też zła wiadomość że kolejne kolumny też będziesz zwrotkował :)

Ostatnia edycja:
Fajne wykonanie, gratulacje. Na przedpremierowym zdjęciu wyglądała jak tl'ka :) a tu patrz panie, br schowany ;(

Powrót