• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uważajcie na parkingach !!!

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Q

Reakcji
1
Ku przestrodze: tak wyglądał mój samochód po "stłuczce" parkingowej. Rzeczoznawca firmy ubezpieczeniowej orzekł bez mrugnięcia okiem kasację (zgięte obie podłużnice). Mnie owa szkoda parkingowa kosztowała dość długi pobyt w szpitalu. Miejcie oczy dookoła głowy także na parkingach bo debili bez wyobraźni i tam nie brakuje ( w tym konkretnym przypadku Policja oszacowała prędkość pojazdu sprawcy w granicach 50-70 km/h :!: ).

Załączniki

• dsc00116_201.jpg
    dsc00116_201.jpg
    266.8 KB · Wyświetleń: 0
Pawel S. napisał:
Quester, wspolczuje i mam nadzieje ze wrociles do zdrowia
Dzięki. Do zdrowia powoli wracam ale przede mną jeszcze dość długa droga (uszkodzony odcinek szyjny kręgosłupa).
Co do prędkości: ja miałem nieco ponad 20km/h. Od momentu kolizji mój samochód przemieścił się o 3 metry wzdłuż kierunku jazdy i ponad 11 (!) metrów poprzecznie do kierunku jazdy. Ten fakt mówi sam za siebie. Nota bene kierowcą Passata, który mnie "strącił" jest... kobieta.

[ Dodano: 2008-10-06, 08:36 ]
takero napisał:
Quester, mam nadzieję że bez większych urazów ?
Dzięki Takero. Niestety nie jest kolorowo: szyta głowa, uraz stawu biodrowego i barku, uszkodzenie odcinka szyjnego kręgosłupa... mam nadzieję, że się jakoś wyliżę :???:

Quester, napewno z tego wyjdziesz ;)
kolega mial powazniejsze obrazenia lacznie z 5 krwiakami na mozgu i jest teraz prawie calkowicie sprawny ;)
a moze dla przestrogi tez wkleic zdjecia i opis z kolegi wypadku?

Quester napisał:
Dzięki Takero. Niestety nie jest kolorowo: szyta głowa, uraz stawu biodrowego i barku, uszkodzenie odcinka szyjnego kręgosłupa... mam nadzieję, że się jakoś wyliżę :???:
Trzymamy Kciuki :)
A jeśli chodzi o rehabilitację mentalną , a nawet tą bardziej fizyczną polecam www.nlppolska.pl :)
Mam nadzieję że będziesz nas informował na bieżąco o szybkich postępach w powrocie do zdrowia ? :)

oj współczuje Quester - jak widać idiotów nie brakuje i nigdzie nie można czuć się bezpiecznie:/

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Quester, zdrowiej, bez Ciebie tu zginiemy ;)

Swoją drogą te wkurzające hopki na parkingach jednak do czegoś się przydają... Ze zdjęcia wnioskuję, że tu ich zabrakło.

takero, Sound Wave, ghazi, WIELKIE dzięki ! Parafrazując znane powiedzenie chce się napisać: "Do Audioshow się zagoi" :D

ghazi napisał:
Quester, zdrowiej, bez Ciebie tu zginiemy
Bez przesady ;)

ghazi napisał:
Swoją drogą te wkurzające hopki na parkingach jednak do czegoś się przydają... Ze zdjęcia wnioskuję, że tu ich zabrakło.
Wiesz... nikt chyba nie zaradzi nic na ludzką głupotę... gdyby owa Pani jechała alejką, a nie cięła w poprzek wszystkie wolne miejsca parkingowe to na 100% do wypadku by nie doszło... w rzeczonej sprawie jednak nawet hopki (które na parkingu się znajdują) nic nie pomogły bo znajdowały się daleko od toru jazdy "na skróty". :-/

Quester napisał:
Parafrazując znane powiedzenie chce się napisać: "Do Audioshow się zagoi" :D
o tym to nawet nie chciałem wspominać bo AS jak AS,a zdrowie najważniejsze, tym bardziej że jak nie teraz to za rok :)

No rzeczywiście, kobitce tylko pogratulowac mądrości :neutral:, a co by było gdyby Quester, bądż ktoś inny szedł pieszo :???:

głupich nie sieją sami się rodzą... kiedyś widziałem jak jakiś debil sobie na ręcznym na parkingu wielopoziomowym zawijał... ciekawe ile samochodów (a nie daj borze ludzi) mógł by uszkodzić przez swoją głupotę

widze ze wielki Q z Łodzi jest... to jest pod jakimś Marketem.. tylko nie orientuje gdzie... :roll:

czyżby manu ?

Powrót