• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uwe strikes again ;) Monitorki

->takero, poszperam za fotkami to wrzuce;)
->tatoturbo, o co chodzi ?? ;)

[ Dodano: 2006-01-25, 15:47 ]
jeszcze raz odpowiadam
Kolumny w 100% robiłem sam, sasiad mi zrobił tylko standy...
Podfrezowania pod głosniki robiłem dłutem ;) hehe ma sie cierpliwość ;)
Kolumny miały fornirowane tylko frezy, wszystkie płąszczyzny były fornirowane fabrycznie.
Takie odjechane radiatory mam z piwnicy ;)
Konstrukcja mojego projektu, przy zwrotnicy bardzo pomogl yoshi, po otrzymaniu elementów dopracowywałem jeszcze....

uwe300 napisał:
Witam kolege z miasta ;)
hehe ala EZO to to nie jest bo nie kojaze EZO ;) hehe

Nie no ladnie. Forum schodzi juz na psy jak mnie ludzie nie kojaza :)
Musze sie przypomniec - mysle ze utkwie w pamieci pod koniec lutego :)

okablowanie wew. to CAT 5 ;) w sporej ilosci ;) moje poprzednei ustroje ;)

[ Dodano: 2006-01-25, 16:03 ]
co do obcinania forniru... ja nigdy tak nie robie ew 1-2cm od krawedzi ucinam... dalej papier scierny ;)

[ Dodano: 2006-01-25, 16:11 ]
Moja kolejna konstrukcja to chyba bedzie monacor sph165kep & Vifa xt19 ;)

hehehe mIKI, czemu nie ale narazie to nie ma na czym u mnie słuchać :] Ale do wakacji uwine sie z stereo no i z aparatura pomiarową (o ile kasa będzie), to wtedy sie coś pomysli ;)

uwe300, jak by potrzebne było te drewno machoniowe to można bić do ciebie?? :>

Konstrukcja wykonana z duzym wkladem cierpliwości i serca. Mi się bardzo podoba. UWE oby tak dalej.

uwe300, te podlogowki.. ten fornir... omg jak one mi sie podobaja :) moze przedstawisz je w osobnym topicu? mimo tego ze pewnie juz troche przezyly :)

ale co do tematu.. monitorki widac ze robione.. "z klasą".. dobre przetworniki, ladna obudowa, ladne wykonczenie.. czego chciec wiecej :)

co do podłogówek - już ich nie ma :)
przez jakiś czas sam mogłem i chciałem je kupić,
jednak akurat tydzień wcześniej kupiłem esa i byłem spłukany,
no i do mojego pokoju średnio by się zmieściły :/
a szkoda :D:D:D

ale za to tanio dość mają kolce i br-y :P
nie to co na fasie :P
pozatym ja zawsze płaciłem im na konto i miałem w ciągu 2 dni :P

uwe300, czy ten kabelek prowadzony od tych podłogowek to jest magiczna skrętka kabla od sieci internetowej :>

No bo nie wiem domyślam sie ;) a moze to magiczna skretak kabelka os sieci telefonicznej ;)

uwe300 powiedz ty mi czy taki kabelek naprawde cos daje i czy jest lepszy od zwykłej miedzi beztlenowej, pewnie i tak nie uwierze w jego magie no ale chcem poznac opinie ludzi ;)
Słuchałeś już tego prampa lampowego?? jak on sie spisuje z tańszymi głosnikami typu Tesla bo mam dwie PCL86 (wytargałem z telewziora) i zastanawim sie co by tu zmajstrowac dobrego.

Powrót