niom... trzeba sie rozwijac i robic kolejne konstrukcje
[ Dodano: 2006-01-30, 01:29 ]
borys napisał:
uwe
Fajnie fajnie.
Mam do ciebie pare konkret pytan:
1.Jak ci sie A3 sprawuje?
2.Czy wystarczaja ci te zeberka od kaloryfera do wychlodzenia ?
3.Czy wysterowanie A3 udaje sie z napedu CD, chodzi mi o to czy wzmak nie wymaga zbyt duzej amplitudy na wejsciu ?
PS. Moge sobie kupic do woli irfp za 6PLN/szt wiec sie troche zastanawiam, choc moze A5....
A3 sie sprawuje wysmienicie!!!
Te zeberka sa idealnie na styk, tzn na obrzezach radiatora mozna go dotknac na okolo 6sek

Wysterować -> przesterować

z CD czasami sie da zalezy od plyty, j amam na wyjsciu 2Vppp, dlatego robie przedwzmacniacz, na razie WK na E88CC, wiec pre jest nieodzowny
Jakiej firmy te irfy? ja kupowałem International Rectifier podobno najlepsze, placilem 9zł/szt :/ drogi ten Szczecin

decyzja pomiedzy A3/A5 nalezy do ciebie, dla mnie te 30W przy 8R monitorkach jest idealne, lecz kolejne bede robil 4R zeby im zapakować te 60W pamietam co aleph robił z moimi podlogowkami ktore miały 2R, masakra

Przy A5 musisz sie pogodzic z 60W 8R/90W 4R co jest niesamowitą mocą!!!! lecz pobor prądu równiez jest niesamowity, moj alek zasysa kolo 225W musze sprawdzic.
A5 ma o połowe gorszy DF->50; A3 ma DF 100, ale kto patrzy na parametry

ja nie... A klasa przemawia sama za siebie, a jak jest tworzona przez Nelsona Passa to mozna kupić w ciemno nawet za te 12tys zł

Przy A5 trzeba sie juz pokusić o parowanie tranów, jako ze glupi ma zawsze szczescie to ja bez parowania mam w tej chwili 20 i 22mV offsetu, oryginały to offset<100mV wiec jest ok.
A tak pozatym to wlasnie wrocilem z piwnicy... skladalem alka do kupy, trafo jednak udało się wpakować do środka, walczyłem z brumieniem, pokonałem je mosiężną siatką

, moj aleph jest nareszcie mobilny

teraz potrzeba mi tylko zamocować front/tył (nic innego jak machoń

) no i wykombinować cosik na góre... z tym gorzej... najchetniej dalbym blache z otworami... bo nawet trafo sie mocno grzeje:/
Mimo sporych gabarytów... wspierania ENEA... efektu cieplarnianego, "gorąco" polecam
[ Dodano: 2006-01-30, 01:44 ]
jutro jeszcze wsadze do niego porzadny filtr sieciowy!! oraz prawdopodobnie odpale nowe lampki :d zasilanie anodowe juz maja, jeszcze zarzenie na lm317 i smigamy