• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uzyskanie niskiego basu w małym pokoju ?

Dali 104, 505, Klipsch F1 wyglądają na małe ale w pokoju 15-20m2 robia niezly zamęt, są bardzo głośne i niczego im nie brakuje

Sory kurnia, ale głośniczek 165mm średnicy i stwierdzenie "niezły zamęt" w jednym zdaniu to oksymoron.

Może ktoś jeszcze się wypowie na temat tego pytania z podanych przeze mnie kolumn?:)

Klipsch F1 wyglądają na małe ale w pokoju 15-20m2 robia niezly zamęt, są bardzo głośne i niczego im nie brakuje

I uważasz że dla dla Route66, który pisze że lubi dużo basu będą lepsze niż F360N? Przecież wszyscy wiedzą że tak nie będzie.

Route66, bierz te F360N i po problemie. A od Tonsili staroci trzymaj się kurna z daleka, takie moje zdanie.

A ktoś słyszał może o f-800?

---------- Post dodany o 22:39 ---------- Poprzedni post o 22:32 ----------

Bo znalazłem takie na necie ale na stronie producenta tych stxów nie ma.

a skad takie kolumny wziales?

---------- Post dodany o 22:44 ---------- Poprzedni post o 22:41 ----------

to jest historia!
to jest starsza wersja F-360 jeszcze zanim Sound Wave zaczal tam pracowac. nowsze beda duzo lepsze ;)

Głosno hmmm mysle ze 2 kolumny na duzych 12 calowych szerokopasmowcach wspomaganych hornem albo czyms co ma duzo decybeli z jednego wata.
I zapewniam bedzie nap.... Tak jak autor sobie życzy :)

Teraz to tak za późno na zmiany kupiłem już f-360 jadę po nie niedługo zakupiłem na allegro. Bo były tańsze, używane około pół roku, od jakiegoś starszego gościa. Gościu z elbląga niedaleko mnie wiedz dziś wieczorem zdam relacje.

A do tych f-360 starczy wzmak 2x70W ?

Kolumny przywiezione zostały podłączone pod końcówkę mocy pożyczoną od kolegi (ADS LX 1400). I powiem tak poprawa w dźwięku jest ogromna w końcu są średnie tony i wysokie tony nie tną uszu ale bass lekko się poprawił. Lecz ogólnie mają świetny dźwięk w porównaniu z altusami. Pozostaje mi chyba wymiana pokoju na większy by w końcu było tyle basu ile chcę bo w tym pokoju nic się chyba nie da zrobić.

Pierwsze co to polataj z kolumnami po pokoju, ustaw je tak aby w miejscu odsłuchowym bas był jak najlepszy bo nigdy nie uzyskasz równomiernego pokrycia całej jego powierzchni :)

Pierwsze co to polataj z kolumnami po pokoju, ustaw je tak aby w miejscu odsłuchowym bas był jak najlepszy bo nigdy nie uzyskasz równomiernego pokrycia całej jego powierzchni :)

Polatałem i zawsze to samo tylko jak się stoi jest tego basu sporo jak sie siedzi to już słabo z nim (mam skośny dach w pokoju ale nie wiem czy to ma coś wspólnego).

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post o 20:50 ----------

Żebyś jutro nie napisał że wysokotonówka się spaliła...

Tak głośno nie będę aż dawał. (chyba)

---------- Post dodany o 23:22 ---------- Poprzedni post o 20:51 ----------

Czytałem ostatnio o pułapkach basowych (wiem że są do zmniejszania basu) ale ponoć też odbijają bas i mogą pomóc w uzyskaniu takiego efektu jak bym chciał. Co o tym myślicie?

---------- Post dodany o 23:30 ---------- Poprzedni post o 23:22 ----------

A może monitorki np. takie http://allegro.pl/jbl-es-30-kolor-czarny-autoryzowany-dealer-poznan-i3111331887.html ? Chodź wątpię by dały więcej basu. sam już nie wiem.

Powrót