Robiąc na jednym W 17 S .. będe miał dosyć niską efektywność kolumny ... 86 dB

a jak go wsadze w 30 litrów to chyba też mocowo nie będzie najlepiej ... Parametry W 13 S wykazują że dobrze by czuł sięw bass reflexie ... więc dlaczego go pchać koniecznie do closed ....
[ Dodano: 2006-02-12, 11:54 ]
takero, siemka .. mam prośbę do ciebie ... a rczej chciałbym uzyskac porady .. posiadasz ten głośnik W 13 S nie wiem czy w wersji ekranowanej czy zwykłej ... Chcę zrobić kolumny 2 drożne ... będzie to już moja 2 konstrukcja .. gdyz na moje poprzednie tonsile znalazłem żyda ..
Wysokim tonem będzie raczej napewno SC 10 N
A nisko średniotonowe . ..?? No własnie .. 2xW 17 S Połączone szeregowo , lub 2xW 13 S też szeregowo ... wolałbym bym te 2 ze względu na cenę i szerokość płyty przedniej .. nie chcę jakiegoś trzęsącego ścianami super basu tylko kulturalnie grające głośniczki
Jeszcze opcją jest sam W 13 S + kopółka ..
Aktualnie Mam Tonsila 20603 w bassreflex strojony na 37 Hz i budzie 56 l , akurat w tym wypadku ten głośnik nienadajęsię do bassreflex ... + duża buda i niskie strojenie ... ale jestem z niego zadowolony

Z góry dzięki za odp ......
[ Dodano: 2006-02-12, 11:57 ]
Jeszce jedno .... w moim przypadku były by to głośniki nieekranowane ... a między nimi jest znacząca różnica w parametrach //// może ty masz wersję ekranowaną W 13 SC , wtedy się zgodze ..... bo na 2 głośniczki to buda 15-20 l .