Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie, czy ktos moze sie wypowiedziec na temat silnikow 1,4 benzynka 16V do jazdy po miescie? Siedza w golfie IV, Polo i Ibizach...
Nie przeczę, dzieki za poprawienie mniePoprawna kolejność: reaktywny->podkład->szpachla->podkład->baza->bezbarwny
1,4 16V W Golfie to pomylka. Bierz 1,6 8V SR, duzo lepsza jednostka.
dolphin123 1,4 nie znam ale znam 1,6SR. Dośc dobry silnik wsadzisz gaz i masz tanią jazde pod warunkiem odpowiednich przebiegów rocznych. Jeżeli mało jeździsz nie ma sensu.
Też mam 1.9TDI, ale do miasta na krótkie trasy nie będę kupował drugiego diesela, bo jazda na zimnym silniku przez cały rok to dla niego katorga..Mój 1,9TDI pali od 4,8 do 8 litrów A przyjemnośc duzo większa. Małe benzyny sa nieopłacalne.
Też mam 1.9TDI, ale do miasta na krótkie trasy nie będę kupował drugiego diesela, bo jazda na zimnym silniku przez cały rok to dla niego katorga..
OD siebie dodam ze bardzo nie lubię małych silników, nie sa oszczedne.... Takie punto 1,2 czy to 8 czy 16V i tak musi spalić te 6,5-7,5 litra. Ni to wygodne ni to szybkie... Mój 1,9TDI pali od 4,8 do 8 litrówA przyjemnośc duzo większa. Małe benzyny sa nieopłacalne.
Niby dizel malo pali, ale jesli sie kupi nieduze auto z dobrym silnikiem np 1.8 z gazem to koszt przejechania 100km i bedzie mniejszy od dizla.
Zgadza się, ale gazować auto na trasy 3-5km jest bez sensu a takie auto właśnie szukam..
Tzw. jednostka wysokoprężna z punktu widzenie ekonomicznego (dla takich dusigroszy jak większość z nas) już jest nieopłacalna ;-(
Co do osiągów można dyskutować..
Większej bredni dawno nie słyszałem Codziennie pokonuje trase moje zadupie -wrocław robiąc około 55km. Mój 1,9TDI pali średnio 5-5,5 litrów ropy.
Dolphin jak będziesz pokonywał kilka kilometrów dieslem to nigdy nie będziesz miał ciepło w środku w zimę ;-(
Benzyna szybciej się nagrzewa dzięki czemu szybciej osiąga optymalne warunki pracy i spalania.
Ale jak kupisz autko z gazem ( wcale nie sa drogie, tansze niz dizle ) i bedziesz mial spalanie gazu na poziomie 7 litrow, co przy cenie gazu polowe tanszego niz olej daje jednak nadal spora roznice.
Dolphin123, ja bym szukal hondy ze zmiennymi fazami rozrzadu. Jak sie umie jezdzic to spali naprawde malo.