Mi pali 8 gazu w "trasie" (czyt. co 5-10km wiocha)![]()
Tylko przy jakiej prędkości, bo 8 to ja mam przy 100 km/h. Ale za to jest śmiesznie, bo 9 mam przy 120, a 130-140 to już "dycha"

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mi pali 8 gazu w "trasie" (czyt. co 5-10km wiocha)![]()
a mnie smiesza niektore osoby u mnie w pracyJa daleko nie jeżdżęDo pracy mam 6km i w tygodniu jadę tam raz
wiec powiedzmy niech jedzie 3km. a smieszy mnie to ze on grzeje diesla 5min przed ruszeniem w trase!
Paliwo mam z sprawdzonego miejsca, jeżdżę już na nim ponad rok i ani w 407 ani w C5 nie zauważyłem różnicy od tego które tankowałem na stacjachaa.. i zapomnij ze do tego silnika bedziesz lał paliwo z niepewnego zrodla.....zreszta sam zobaczysz jak na wolnych obrotach bedzie chodzic jak sie wleje choc odrobine gorsze (jakas niefirmowa stacja) ...
BTW ostatnio byl fajny test stacji paliwowych ...
to sie tyczy obecnie kazdego nowego diesla. powod to coraz wieksze cisnienia wtrysku = coraz mniejsze dyszeaa.. i zapomnij ze do tego silnika bedziesz lał paliwo z niepewnego zrodla.....zreszta sam zobaczysz jak na wolnych obrotach bedzie chodzic jak sie wleje choc odrobine gorsze (jakas niefirmowa stacja) ...
tylko ze silniki w alfie fabrycznie juz cudnie wygladajaw golfa tez sobie wsadzisz ladne fotele, wypicujesz silnik ;p
Ja wiem Alfa, francuzy i inne auta na F to złomy, a liczy się tylko Audi i VW. A z tym serwisem, to dzisiaj wystarczy mieć współczesnego diesla i nie musi być to diesel w Alfie, rownie dobrze moze być to TDI VW, a o ile dobrze pamiętam fiatowski JTD jest mniej awaryjną jednostką w porównaniu do nowych TDI i innych ropniaków dostępnych na rynku.reszta to po prostu auta dla fanatykow, ktorzy sami potrafia przy nich wszystko zrobic bo gdy smiertelnik pojezdzie do serwisu i uslyszy diagnoze z kosztami to zdenerowwanie urywa mu pare lat zycia... i niestety taka jest prawda....
No niestety teraz to już nie to samo, nowa V6 Alfy, a raczej Fiata, bo to fiatowska konstrukcja, nie jest już tak ładna jak np. w 166 gdzie silnik był konstrukcji AR. No cóż, takie czasytylko ze silniki w alfie fabrycznie juz cudnie wygladaja
nie wiem jak to obecnie wyglada, ale kiedys byly zawsze ladne, bez plastikow