• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Te opinie biorą się stad, że tak w ogóle swoim automobilisci są bajkopisarze więksi niż audiofile. Z wiedzą na podobnym poziomie.
Można się czegoś dowiedzieć na temat awaryjności marek i modeli ze statystyk ADAC. Trzeba jednak wziąć pod uwagę dla jakiego rynku jest zbierana informacja i dla jakich cech pojazdów. Bo jeśli chodzi o polskie fora internetowe, na wszystkich jest tak samo - każda sroka swój ogon chwali, a innych krytykuje.

.............................
Można się czegoś dowiedzieć na temat awaryjności marek i modeli ze statystyk ADAC.
........................
Czytałem niedawno statystyki brytyjskie i dosyć mocno różnią się od ADAC`a.
No i nie wiem jakie to może mieć znaczenie: ale większość największych auto-portali i auto-czasopism to własność niemiecka :)

Panowie mam problem z klima. Autko to honda civic 6gen. 1,5 90koni, po włączeniu klimy obroty spadają, mocno trzęsie się kierownica i drążek skrzyni biegów. Wczoraj parę sekund po odpaleniu celowo odkręciłem klime na maksa i auto zgasło. Przy ruszaniu z włączoną klimą czuć że auto jest osłabione, jak już się jedzie do generalnie jest ok. Klima chłodzi należycie. Siada sprężarka od klimy czy to może problem z prądem? Dodam że jakoś dwa tygodnie temu brat mi całkowicie rozładował aku.

Tez mam 6gena. To nie problem z pradem tylko z zasyfionym silnikiem krokowym. Bardzo czesta przypadlosc:)

Jak juz bedziesz sie z tym bawil to przeczysc tez przepustnice.

O dzięki, pocieszyłeś mnie bo już myślałem o poważniejszych kosztach :) Zwrócić na coś szczególną uwagę przy tych zabiegach czy generalnie nie da się przy tym nic spartolić?

Mozesz czyms zatkac dolot zeby przypadkiem cos tam nie wpadlo. A i uwazaj na uszczelki bo w kontakcie z rozpuszczalnikiem potrafia puchnac i juz ich nie wcisniesz spowrotem.

PawelS, grubo! ;) Jak to wygląda od strony technicznej? Resor piórowy pozwala zejść tak nisko, czy może zawieszenie zostało całkowicie przerobione i zaadaptowane od czegos innego?

Chłopy, gadaliście ostatnio tu o oponkach i mam takie pytanie. Kumpel chce kupić opony 15" do dupowozu jakim jest Dacia Logan. Znalazł za 600zł komplet opon Nexen CP661, warte jest to coś? W sumie dla ojca w Asterce także kończa sie opony i nie wiem czy nie namówić go również na zakup takowych kapciów. Barum bravius 2 wychodzi trochę drożej, pewnie i są lepsze, ale miejcie na uwadze ze to do dupowozu ;)

A mi właśnie padła dwumasa :( Przy przebiegu 29 kkm. Tzn. padła wcześniej, jakieś 5 miesięcy temu (20 kkm), tylko teraz mam diagnozę.

Powrót