Dobrze że temat zszedł na auta nowe. Co Panowie myślicie o nowej Hondzie Civic Tourer?
we wrześniu 2015 roku przesiadłem się na tą markę ;p
civic kombi jest dramatycznie za drogi w stosunku do tego co oferuje. Przejrzyj ofertę konkurentów ...
ja mam teraz 3 letnią CRVke w zakupie miała wydłużoną gwarancję do 5 lat, kupiona w polskim salonie, serwisowana caly czas w tym samym gdzie kupiona po skonczeniu leasingu, (jak to mówią w salonie leasing anty podatek ;p) facet oddał ją do salonu i ja ją wziąłem .....
i powiem Ci tak: poprzednio miałem volvo s60 z 2007roku i ono było duuuużo tańsze w bieżącym utrzymaniu
wszyscy "maniacy" hondy piszą o ich ...super bezawaryjności ja powiem ze gówno prawda... honda słynie ale z braku usterek ktore unieruchamiają pojazd natomiast pierdoły denerwujące o ktorych istnieniu np w volvo wogole nie widziałem w hondzie mam na co dzień ...
najapierw tłoczki zaciskow hamulcowych .... ponoc taka *******a co sie zdarza w crv ("ale za to jest bezawaryjne" jak to mowi pan w serwisie) ..... i osłony przednich amortyzatorów (te gumowe harmonijki, wytrzymują max 60 tys) .....to był wrzesień zaraz po zakupie....
tydzien temu bylem na kolejnym bo 20tys zrobilem ..... pekła rurka egr -pan mówi " to sie zdarza bo ...w dieslu po 100 000 tys przebiegu w każdym crv to pada ale prosze sie nie przejmowac bo te auta sie ne psuja" ......
do czego zmierzam jak sie tak dobrze pogrzebie to sie okazuje ze fakt nie ma czegos co ci unieruchomi auto ......ale przy kazdym przegladze dochodzi mi cos poza eksploatacja cos co grubo przekracza 1tys pln (za czesci) ..... plus wymiana wszystkich płynów i filtrów i masz ponad 3k serwis w aucie ktore dopiero co przekroczyło 100k ...
a ta gwarancja 5lat jest na cos co nie jest czescią eksploatacyjną .....a lista tych czesci jest wybitnie długa ;p ....w sumie wszystko co jest "ruchome" nawet ta moja smieszna rurka egr tez sie nie pisze bo ma ruchomą harmonijkę i przez to tez "się zuzywa" wg hondy
przemawia do mnie za to pozycja za kierownica i masakryczna ilosc miejsca.... nie mniej jednak nastepne auto napewno nie bedzie tej marki ...
wracajac to kombi civica, sami panowie w hondzie mowia ze sprzedaz maja dramatycznie małą bo na starcie sa kilkanascie tys do tyłu za konkurencją a koszty eksploatacji hondy jako nowych aut sa po prostu duzo drozsze (koszt serwisow nowych aut) niz np koreanczykow czy europejsich marek (POZA grupą VAG) ...