W ibizie II nie bylo silnikow 1.4 z wtryskim wielopunktowym. Moze masz jakiegos swapa.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tu nie ma silnika krokowego, wszystko jest w zespole przepustnicy, uszczelki nowe, ta przepustnica adaptuje sie automatycznie po kilku km jazdy.
kod silnika AEXW ibizie II nie bylo silnikow 1.4 z wtryskim wielopunktowym. Moze masz jakiegos swapa.
Ale jaki to problem?
Do wielopunktu sekwencja i po sprawie.
Tylko instalacja pewnie ok. 2-2,5kPLN
Oplaca sie gaz w taki samochod inwestowac Pawel...?
tak, takie cosPaweł to ty tam masz mikser jeszcze pod filtrem ?
Z praniem nie pomogę bo u mnie pranie osobówki kosztuje 99zl kompletPrzymierzam sie do wyprania tapicerki w Sceniku. Macie jakies patenty na uzycie taniej, dostepnej chemii gospodarczej, czy koniecznie trzeba kupic cos specjalnego ( i drogiego ) do tapicerki?. Ze sprzetu mam tylko odkurzacz warsztatowy, ktory ciagnie wode.
A papiery są?czy wy czytacie to co pisalem?
w chwili zakupu, razem z autem, dostalem instalacje gazowa!
jest zamontowana w tym aucie!
trzeba tylko podlaczyc przewody i poprowadzic rurki...
chcialem to zrealizowac bo koszt bylby smieszny
ale ze sie nie nadaje to chyba logiczne ze nie wydam wiecej na gaz niz na samochod!
tak wiec jezeli ta instalacja sie nie nadaje to temat jest zakonczony
bedzie miejsce na suba w bagazniku!![]()
Emisje sprawdzalem ok 1.5mc temu wtedy kiedy mialem inny problem z przepustnica i wsio bylo okBumpalump ten twój problem wyglada mi na dziurawe lub zamienione przewody podciśnienia
Miałem kiedys podobnie
Możesz zrobic jeszcze jeden test
Podjechać na stacje diagnostyczna i wsadzić sondę w odbyt (tłumik )
Zmierzyć czy emisja spalin jest prawidłowa
Kiedys walczyłem z podobnym problemem. Niby wszystko ok a emisja x3
Okazało sie ze przeplywka u ciebie mapsensor
A do niego dochodzą przewody podciśnienia