• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niech szlag jasny trafi te renowki :D

b45be8fd89388b15cbfd3e71c3459444_1548433833.jpg

W któryś mniejszych Mercach są diesle z Renault ponoć, Becie z kolei turbo benzynki robione razem z PSA i oczywiście wymiana oleju co 30k, żeby opiłki miały co robić w układzie smarowania.

Pogromca
Mozna sie troche nameczyc i wykrecic przednie wzmocnienia ale idzie sie dobrze nawku....ac bo szpilki przeszkadzaja wiec i tak szybciej jest wykrecic caly wozek i robi sie duzo miejsca i fajnie sie robi, nie ma zle naprawde, z 3 godziny pewnie zejdzie.

Pogromca
Mozna sie troche nameczyc i wykrecic przednie wzmocnienia ale idzie sie dobrze nawku....ac bo szpilki przeszkadzaja wiec i tak szybciej jest wykrecic caly wozek i robi sie duzo miejsca i fajnie sie robi, nie ma zle naprawde, z 3 godziny pewnie zejdzie.

Dzieki za podpowiedz :) czy mógłbyś podać ile taka usługa powinna kosztować na krajowe warunki?

A jak już o Renault mowa, to trafiają się jakieś TCe do naprawy? U mnie w rodzinie kupili akurat Nissana (czyli DIG-T, ale to pewnie to samo) i jestem dość ciekaw czy te motorki się do czegoś nadają, na autostradzie ładne spalanie, w mieście niekoniecznie, za to bardziej mnie interesuje trwałość.

ampli
Renowki maja generalnie dosc dobre silniki i przedewszystkim ekonomiczne. Prawie kazdy silnik sie do czegos nadaje tylko trzeba o niego dbac. Nowoczesne malolitrazowe jednostki nigdy nie beda bardzo zywotne niestety, to juz nie te czasy, nie te normy spalin.

Nowsze modele też już zaczynają się psuć:

Nowsze egzemplarze też zaczynają się psuć

Hybryda 2017 rok

a ja wpadlem jakis czas temu do kolegi na warsztat... a tam same peugoty! :o
w sumie to logiczne jak sie robi w salonie peugota :p

Powrót