Z małych i szybkich bolidów podoba mi się bardzo obecne renault clio RS .
Bardzo fajne autko, ale przy koszcie zakupu ponad 80 000zł to ja wolę tuningować corsę :razz:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Podoba się..? Jak zapatrujecie się na tematy SWAP'u i takich projektów..?
Bardzo fajne autko, ale przy koszcie zakupu ponad 80 000zł to ja wolę tuningować corsę
No tak tylko clio jest o rozmiar większe, po drugie jest nowe, po trzecie z tunningowanej corsy zrobi miazge na torze bo nie oszukujmy się, w fabrycznym tunningu biorą udział ludzie znający się dużo lepiej na tym fachu niż domorośli tunerzy co to napakuja częsci i myślą, że maja bolid. Taka corsa z 2L motorem jest o 1/3 z przodu za ciężka i prowadzenie tego czegoś będzie fatalne. Na prostej oczywiście będzie szybka ale na prostej szybki a nawet szybszy jest duży komfortowy sedan z silnikiem 3.0 .
Jest jeszcze Twingo RS, lepszy konkurent dla corsy. Też fajnie podrasowany, chyba 130KM, ze sprotowym zawieszeniem a kosztuje coś około 50k. Czyli akurat tyle, że rozwiewa dylematy czy kupić nowe auto segmentu B czy jeżeli mamy zacięcie sportowe to schodzimy rozmiar niżej i za te same pieniążki mamy ogień
Oczywiście masz w wielu aspektach rację, ale widzisz....jednego nie bierzesz pod uwagę...tego co jest między innymi clue tego forum - DIY
Pogromca mitow widziałem sytuacje w Lublinie na światłąch gdy prawdopodobnie takie Camaro jak mówisz stało łeb w łeb z Oplem Kadetem C z 69 lub 79roku.. Ku mojemu zdziwieniu i kierowcy Camaro pewnie też Opla widzieliśmy tylko przez chwilę, potem dowiedziałem się że jest tam 2,0L Turbo 250KM a jego masa to 800kg..
w Lublinie na światłąch gdy prawdopodobnie takie Camaro jak mówisz stało łeb w łeb z Oplem Kadetem C z 69 lub 79roku.. Ku mojemu zdziwieniu i kierowcy Camaro pewnie też Opla widzieliśmy tylko przez chwilę, potem dowiedziałem się że jest tam 2,0L Turbo 250KM a jego masa to 800kg..
A co do Camaro 4 gen to autoprowadzi sie podobnie jak paleciak już nie mówie o skrzyni biegów czy utrzymaniu takiego auta nie wiem z ktorej strony ono jest sportowe.
mysliscie że jak coś ma V8 i 500koni to jest to super sportowy wóz...
Nie pisz bzdur jak nie masz pojecia o motoryzacji amerykanskiej. Gadanie o autach klasy pezota 205 i porownywanie ich do amerykancow to jaki kompletny idiotyzm. Moze lepiej zobacz jakie auta wygrywaja Le Mans... Nie tocz piany w na temat jaki jest Ci zupelnie obcy.
http://www.youtube.com/watch?v=p1fmEGfsvZg otworz oczy i ogladaj. Moze wyniki z toru Nurburging tez Ci podac?
---------- Post dodany o 15:28 ---------- Poprzedni post o 15:25 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=110smVxDJe0 Cholera, faktycznie nie skrecaja!
dabyl Corsa o wadze 500kilo z moca 500koni nie możliwe ale watpie żeby jaki kolwiek motocykl dał jej rade czy nawet hypercar a co dopiero spasione Camaro
Corsa o wadze 500kilo z moca 500koni nie możliwe ale watpie żeby jaki kolwiek motocykl dał jej rade czy nawet hypercar a co dopiero spasione Camaro