• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kiedyś mnie kręciły taki stare zabawki zrobione na nowo, ale odkad zacząłem doceniać luksus to przestały. Bardziej mńie interesuje auto do codziennej wygodnej jazdy. A Fiskera też da sie zrobic na bad look :D

Nie musi wychodzić większy. Często się okazuje, że taki niepozorny koleś ćwiczy sztuki walki i miażdży koksa jednym strzałem :)

Właśnie o to chodzi, że takich pacanów nawet tłuc nie trzeba, po prostu uciekają ;)

PS: Pół życia spędziłem na matach i te opowieści o chudziutkim adepcie sztuk walki co to kładzie 40kg cięższego koksa jednym strzałem to takie urban legend. Każdy słyszał i nikt nie widział ;-)

Kiedyś mnie kręciły taki stare zabawki zrobione na nowo, ale odkad zacząłem doceniać luksus to przestały. Bardziej mńie interesuje auto do codziennej wygodnej jazdy. A Fiskera też da sie zrobic na bad look :D

Mam to samo ostatnio, to się nazywa dziadzienie ;-) Ale kiedyś sobie odrestauruje jakiegoś starego amerykańca, te mnie się podobają, tylko do sportowych zbytnio nie należą (mimo "sporego" silnika: 455 cu in (7.5 L) Buick V8) ;)

Buick Riviera 1971
2882104466_40e2ec9fd6.jpg

buick_riviera_1971_06.JPG

Ostatnia edycja:
Pełno takich debili niestety.

I jaki twardziel, z auta wysiada pokazaćjaki bojowy, fajne mają miny jak im wychodzi na przeciwko ktoś 2x od nich większy ;-)

Pocieszenie takie, że mają numer, więc mogą typowi spokojnie zabrać prawko, dowalić grzywnę i jeszcze ubezpieczyciel wystąpi z roszczeniem regresowym, a naprawa tira to nie sprayowanie tico ;-)

Na Polsacie mówili że pojechał z tym nagraniem od razu na policje ale ta nie widzi podstaw do wszczęcia postępowania, może kolegę rozpoznał ;) no ale jak sprawa nagłośniona to coś zrobią, ładnie tam się tiry pozjezdzaly

lklukasz czyżbyś nie widział NOWEJ klasy A? wygląda znacznie lepiej
Oczywiście, ze widziałem :)
Jest piekna i trudno nie zwrócić na nia uwagę
Ale PM najpierw pisze o nowych samochodach i potem za przykład podaje czopka (stara A klase)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Szkoda że już Fiskera Karmy nie robią. To jest najbardziej obłędnie wyglądający samochód, perfekcyjny w środku jak i na zewnątrz.
Podobny do maserati ;)

Tragiczna ta klamka w tylnych drzwiach :P
To prawda
Mógłby by byc jak w alfie na słupku

http://www.zlomnik.pl/index.php/2013...atniej-dekady/ miejsce 4.
mi sie cla bardzo podoba

http://www.wykop.pl/link/2313530/nastepny-idiota-na-drodze-autostrada-a4/ wyciagnac takiego z auta i prac gumowa pala po lbie az spuchnie.

Przykład chama analfabety, nie rozumie co napisali w kodeksie drogowym ale uważa że ma zawsze racje. Na koniec pieniacz nie dosyć że popełnia wykroczenie drogowe - drugie - pierwsze, próbował zepchnąć z pasa pojazd wyprzedzający ciężarówki i wyprzedzić go prawym pasem autostrady. Drugie - że zatrzymał się na autostradzie i wywołał kolizje ciężarówek. To jeszcze wyskakuje z auta, taki odważny, a raczej głupi, miał idiota szczęście, że go nie rozjechali.

A samochód wygląda na BMW :D I jak tu nie wierzyć w stereotypy? Widział ktoś pieniacza wyskakującego na drodze na przykład z Alfy Romeo ?? Wyobrażacie sobie w ogóle taki występ w wykonaniu kierowcy na przykład Alfy GT albo Gulietty ?

Pełno takich debili niestety.

I jaki twardziel, z auta wysiada pokazaćjaki bojowy, fajne mają miny jak im wychodzi na przeciwko ktoś 2x od nich większy ;-)

Pocieszenie takie, że mają numer, więc mogą typowi spokojnie zabrać prawko, dowalić grzywnę i jeszcze ubezpieczyciel wystąpi z roszczeniem regresowym, a naprawa tira to nie sprayowanie tico ;-)

No ja nie rozumiem, przecież jechał waszym ulubionym lewym pasem. W dodatku na autostradzie i nie mógł sobie swobodnie wyprzedzić, bo jakiś łajza z rejestratorem video jechał przed nim, to się zdenerwował. Przecież wyprzedzanie lewym pasem autostrady przed rozpędzonym BMW to już jest zbrodnia drogowa :D

Nie musi wychodzić większy. Często się okazuje, że taki niepozorny koleś ćwiczy sztuki walki i miażdży koksa jednym strzałem :)

A najlepsze są sztuki walki samochodem

http://www.cda.pl/video/3286b8/Matiz-kontra-pieszy

Kto przy zdrowych zmysłach wyskakuje z samochodu na drodze. W dodatku na autostradzie? Gdybym miał za sobą kolumnę rozpędzonych Ciężarówek i jakiegoś pieniacza zatrzymującego się na autostradzie to pierwszym odruchem jest gwałtowna zmiana pasa po lekkim przyhamowaniu. I wyskakującego z auta pacjenta odwieźliby na ojom razem z drzwiami od samochodu.

Mieli szczęście, że te tiry się jakoś próbowały zmieścić na obu pasach i nie rozjechały samochodów przed sobą.

Ostatnia edycja:
http://tvn24bis.pl/biznes-gospodark...dukuje-legendarny-polski-samochod,502826.html

Produkcja rozpocznie się za kwartał... Dokładnie 1 kwietnia.

"Innym ciekawym projektem autorstwa Polaków była reanimacja samochodu Warszawa, która miała mieć pięciolitrowy silnik o mocy 545 KM. Do "setki" miała się rozpędzać w 4,5 sekundy. Dotychczas Nową Warszawę podziwiać można było na projektach oraz w wersji styropianowej."

Jak oni ten styropian rozpędzili do setki w 4,5 sekundy ?

Zabrałem się dziś do wymiany ukręconej półosi, zeszło mi 3 godziny.
Podnieść auto, zrzucić koło, odkręcić jedną połówkę nadkola, wykręcić przegub wewnętrzny, odkręcić (majzel i młotek) nakrętkę piasty, odkręcić i wyjąć widełki amortyzatora, wyjąć przegub zewnętrzny, założyć "nową" ośkę do starych przegubów (bo te z którymi przyszła były już wytrzaskane), poskładać w odwrotnej kolejności. Przetestować poprawność przeprowadzonych operacji :)
Dobrze mieć kogoś do pomocy, bo to znacząco przyspiesza naprawę, mi pomagał ojciec - jak on majzlował nakrętkę piasty, ja podmieniałem przeguby.
I znów można ruszać z piskiem :P
Tylko nowych opon szkoda :D

Bebok i co tam się właściwie ukręciło, zajechane kulki w przegubie widziałem ale ten przypadek trochę dziwny. 166 jest trochę pracochłonne jeżeli trzeba coś w zawiaske rozbierać ale jeździ się tym pysznie.

co tam się właściwie ukręciło
W jednym z wcześniejszych postów o tym pisałem - prawa półoś napędowa. Kupiłem używaną i przysłali ją z przegubami, któree okazały się zajechane (z zewnętrznego wysypały się kulki i pęknięta panewka :D ), więc podmieniałem na swoje stare. Myślałem, że półoś jest w środku pełna - pręt, ale nie, to rura...

Powrót