czyli twierdzisz ze pzu dobrze wyplaca pieniadze? pytam bo jestem nowy w ubezpieczeniach a mam wlasnie w PZUPanowie, od zawsze mialem auta ubezpieczone w PZU. Czy mozecie polecic cos tanszego i rownie bezproblemowego w odszkodowaniach jak PZU?

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
czyli twierdzisz ze pzu dobrze wyplaca pieniadze? pytam bo jestem nowy w ubezpieczeniach a mam wlasnie w PZUPanowie, od zawsze mialem auta ubezpieczone w PZU. Czy mozecie polecic cos tanszego i rownie bezproblemowego w odszkodowaniach jak PZU?
czyli twierdzisz ze pzu dobrze wyplaca pieniadze? pytam bo jestem nowy w ubezpieczeniach a mam wlasnie w PZU![]()
czyli twierdzisz ze pzu dobrze wyplaca pieniadze? pytam bo jestem nowy w ubezpieczeniach a mam wlasnie w PZU
Z doświadczenia powiem, każdy ubezpieczyciel przy każdej szkodzie zaniża odszkodowanie conajmniej 2x. W sadzie właściwie zawsze przegrywają i wypłacają całość (przy AC dużo zależy od tego co masz w umowie).![]()
Paweł co ty wypisujesz?no i sie zgadza
pompa paliwa rozpedzona daje duza dawke paliwa. nagle silnik jej nie potrzebuje
i zamiast wrocic do zbiornika idzie do komory spalania
mozna sprawdzic czy powrot jest drozny
Panowie, od zawsze mialem auta ubezpieczone w PZU. Czy mozecie polecic cos tanszego i rownie bezproblemowego w odszkodowaniach jak PZU?
nie widziales nigdy zuzytego wtryskiwacza?Paweł co ty wypisujesz?
Przecież to wtrysk jest
Mialem male szkody. A to gosciu zaparkowal mi w bagazniku, a to ktos puknal w drzwi na parkingu marketu ( nie widzialem momentu uszkodzenia ), czy np przednia szyba z ubezpieczenia autoszyba. Wszystko szlo z AC i kasa bardzo szybko leciala na konto. Wyplacona kwota wydawala sie wysoka. Generalnie wydaje mi sie, ze nawet za Ibize, ktora jest starym strupem, wozkiem do marketu place cos wysokie OC. Tzn tak mi sie wydaje, bo nie porownywalem jeszcze z innymi firmami.
Gdybym mial szkode calkowita to moze by sie oplacalo isc do sadu, ale takie male sprawy wydaly mi sie dobrze wyplacone.
Moze to zalezy od rzeczoznawcy. Ja trafilem dwa razy na tego samego goscia. Co wiecej, powiedzial mi, ze co rok moge zglosic szkode z AC i nie bedzie to traktowane jako naciaganie ubezpieczyciela.
To ja za wjazd w bagaznik dostalem 3400 w sceniku II. Przy czym uszkodzenia byly takie, ze nic nie zmienilem, nawet zderzaka.
I bardzo dobrze piszesz. Ogólnie od tego roku jest dość mocny nacisk na szybką wypłatę kasy, a dla przeciętnego kilkaset złotych lub parę tysięcy to niezła kasa. W sądzie z reguły się wygrywa przy OC ale trzeba mieć na to czas, trochę się znać i ponieść koszty prawnika na początek. Co do samych uszkodzeń to często wyglądają niepozornie, ale na pierwszy rzut oka laika..Dla jednych te 1200 będzie "dobrze wypłacone" bo przecież da się za 500zł kupić używany zderzak i wylakierować u Zenka, ale jak można dostać więcej to czemu nie ? Dlatego pisze bo wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy.