• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to on sie az tak wysoko kreci? :o
to juz chyba nie czysto amerykanski silnik :D

V8 Forda to od wielu lat silniki dohc, ktore maja typowo nowoczesna budowę, dzięki której mogą kręcić sie wysoko. Chevrolet natomiast dalej stawia na prostote i lekkość silników ohv choc, na zdecydowanie większe pojemności. Zupełnie inne charakterystyki oddawania mocy.

Ladnie sie kreci... I silniki mazdy tez nie robia 8k obrotow.. W standardzie.. No poza vanklem..

Zreszta ja pamietam silniki mazd max xdo 3,5l v6 no i 4 w rzedzie tylko w kombinacji z fordem...

Ostatnia edycja:
nieee? to po co to sprzedaja? :D

w koszalinie jest poprzedni mustang z silnikiem v6. widzisz takie auto, czekasz az doda gazu i mruknie... a tam ciche v6 :lol:

A po to, żeby więcej aut sprzedać, szczególnie w Europie. Sa tacy klienci, którzy kupują oczami, a co pod maska to mniej ważne. Dla prawdziwego fana aut z usa, mustang z ecoboostem to zniewaga. Hajs jednak musi sie zgadzać wiec produkuje się takie wynalazki.

- - - - - aktualizacja - - - - -

V6 tez może pięknie i głośno zagrać, ale trzeba zmodyfikować to i owo :) nie sa tez jakieś strasznie wolne.

to on sie az tak wysoko kreci? :o
to juz chyba nie czysto amerykanski silnik :D

W sumie jakiś facet z forum USA zrobił kilka dodatkowych modyfikacji (nowe wałki, usunięcie VCT, itp.) i kręci się na 9k RPM a ktoś tam jeszcze pokazywał 10k RPM, ale to już wymaga znacznie większych modyfikacji. W sumie te silniki są zadziwiająco dobrze wyważone i dzięki temu można trochę się jeszcze pobawić.

Z tego co widzę biały? Masz coś charakterystyczngo widocznego z zewnątrz żeby ci pomachać gdybym cię zobaczył na ulicy? ;)

Zielony jak Paweł napisał :) Mnie poznasz głównie po dosyć unikalnych światłach (np. sekwencyjne kierunkowskazy, dzienne w grillu i LED'y RGBW) i w tym miesiącu zmieniam tablicę na indywidualną, prawdopodobnie M3 LITE, ale jeszcze się zastanowię nad tym. Poniżej jak to teraz wygląda z przodu:

Z tyłu nie mam filmiku, ale też są sekwencyjne kierunkowskazy :)

Dziwna ta odcinka...

Co w niej dziwnego? Szybko reaguje dzięki czemu nie jest aż tak agresywna. Odcięcie przepustnicą jest po prostu niebezpiecznie, ponieważ cholernie szarpie a tutaj robi to w miarę płynnie i szybko. Na szybkości nagrałem teraz filmik jak przed chwilą wracałem:

Poniżej inny samochód z takim samym trybem odcięcia zapłonem:

Ostatnia edycja:
Dlaczego nie? Kazda v6 zagada ladniej niż rzedowa czwórka. Starsze camaro z v6 ładnie brzmi, inaczej niż v8 ale ładnie.

w rx7/rx8 spodziewasz sie uslyszec wankla a nie swap na 1,8t
w imprezie/garbusie bulgocza boxery
a w amerykanskich muscle carach kazdy sie spodziewa V8 :p
o to mi chodzilo ;)

Niby tak ale amerykańska motoryzacja ma sporo niespodzianek. Np patrzysz na pięknego mustanga z lat 60, czekasz az właściciel odpali swoje cudo. Odpala iiiii nie słychać V8 tylko rzedowa szóstkę, bo takie były w tych modelach :) byl taki czas mustangow z roku 74, ktore w ogóle nie miały v8, tylko v6 i rzedowe 2,3 z moca poniżej 100hp.

Ostatnia edycja:
Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje mustanga z ecoboostem 2.3.

I tu sie mylisz! Ludzie przy zdrowych zmyslach wlasnie tylko takie silniki wybiora! Skoro mozna miec piekne auto wcale nie takie wolne a do tego tanie w eksploatacji i tansze w zakupie to... Badzmy szczerzy. Ludzie kupujacy te wszystkie paliwozerne, niekulturalnie wibrujace lub w nieskonczonosc krecace sie, piekielnie glosne cudowne, wywolujace ciarki na ciele, fantastyczne silniki :drool: to prawdziwi pasjonaci! A oni nie kieruja sie rozsadkiem tylko sercem i emocjami. I dziekujmy im za to, bo inaczej po drogach jezdzilyby tylko golfy tdi... Ktore pozdrawiam zawsze dzwiekiem z wydechu mojego EA5A.:thumbup:

Zgadzam sie z toba. Hipokryzja do potegi! Ale blachy i tak na to poleca! Hahaha Za to pomysl co czuje posiadacz takiej bieda edition pod maska, gdy po przekreceniu kluczyka wsrod wlasnych znajomych moto maniakow zobaczy ich usmiech politowania... bezcenne!

I tu sie mylisz! Ludzie przy zdrowych zmyslach wlasnie tylko takie silniki wybiora! Skoro mozna miec piekne auto wcale nie takie wolne a do tego tanie w eksploatacji i tansze w zakupie to... Badzmy szczerzy.
to dlaczego nie kupi GT86?
tez bardzo ladne auto, maly silnik, nie wolne i nikt sie nie smieje ze tylko 4 cylindry! :p

Powrót