hehe.. ostatnio jechałem taxą-priusem.. zapytałem jak długo klocki ham. starczają... gość odpowiedział, że tak pod 200k na jednych jeździ ;-).. będziem jeździć elektrykami jak nic...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hybryda z dieslem juz byla w PSA... elektryk napedzal tylna oś... nie bylo wynikow jakichs super...
Żeby nie napisać, że mizernie to wyszlo... drogi i skomplikowany diesel + skomplikowany uklad napedowy i cena byla nie opłacalna..
Nie walcze z sielnikami diesla... chcialem dopisać, ze nowe benzyniaki sa tez calkiem ekonomiczne...
Nie jest też tak do końca że duże silniki (benzynowe przynajmniej) palą o wiele więcej niż te małe można się zdziwić bo często jest tak że jakaś v6-tka np. 3L potrafi spalić nie wiele więcej od takiej 2L R4.
Kwestia jak bardzo szkodliwe są spaliny z benzyny. Może być tak że pomimo że wyprodukuje więcej spalin to będą one mniej szkodliwe pomimo ich ilości.
Co do spalania jeśli chodzi o małą benzynę to jest różnie. Są silniki oszczędniejsze i takie które palą jak smok (np. fiatowskie). Tutaj przykład jak oszczędny może być benzyna w nowym samochodzie https://www.autocentrum.pl/spalanie...-benzynowy-1.2-dualjet-90km-od-2016/strona-3/ . I nie ma żadnych bajerów typu wtrysk bezpośredni czy turbo, a co za tym idzie ma czystsze spaliny i mniej pali.
Nie jest też tak do końca że duże silniki (benzynowe przynajmniej) palą o wiele więcej niż te małe można się zdziwić bo często jest tak że jakaś v6-tka np. 3L potrafi spalić nie wiele więcej od takiej 2L R4. Np. https://www.autocentrum.pl/spalanie...k-benzynowy-2.5-24v-163km-1996-2006/strona-2/ .
Tak dopóki nie "odkryto" że nie CO2 ale tlenki azotu i cząstki stałe są realnym problemem.
Akurat takie Baleno to fakt, spala mało.
Potwierdzam bo mam w rodzinie takie auto.
Spala 4,5L/100km ale jak się jezdzi samemy. Niestety danych pod kompletem obciążenia nie znam.
Wolałbym osobiście jednak duży silnik np. 3.0 benzynka w gazie![]()
6 litrów gazu na 100km
Astra to gówno. Miałem NOWĄ słuzbową astrę J
hehe.. licytacja trwa.. też potrafię zejść <7l/100 jak bym bardzo chciał to pewno okolice 6l też realne.. choć średnio robię ok 8 do 9 l/100.. miasto / autostrada.
1,8 benz. 200km 350 Nm(M271) automat
Widzę, że licytacja się zaczęła w dół
One fabrycznie też były w wersji 200km ponad z tego co widzę.