Przede wszystkim ogromne podziekowania dla kolegi
sylvek, ktory specjalnie dla mnie skombinowal zastepcze obudowy na cel odsluchania. Dobra kilka słów o brzmieniu pasuje skronac

Zaczne od tego ze stycznosc mialem z : vifa dx25tg i tonsilem 15, glosnikami sony na ktorych jest forumowy projekt, zestawem diora gds 1607, altusami 140, i subem 8 cali STX (nie AWX). Juz na samym poczatku sluchania wielkie "łał". Tweeter jest fenomenalny, dzwiek delikatny absolutnie nie drazniacy uszy, dosc szczegolowy. Mid-Woofer ma swietna srednice, rowniez delikatna choc z pewnoscia nie robi takiego wrazenia jak tweeter, dodam tylko ze wiekszosci sluchalem gry skrzypiec. Jesli chodzi o nizsze rejestry to jest dobrze aczkolwiek nie az tak jak z wyzszymi czestotliwosciami. Co mam na mysli? Nie ocenie czy schodzi nisko bo akurat nie mielismy do tego odpowiednich kawalkow ale bassu jest sporo tylko jakos jest taki bez zycia slychac i czuc ze jest obecny w pomieszczeniu ale niczym sie nie wyroznia. Nie zachwyca ale tez nie psuje odbioru dzwieku po prostu jest bo jest i tyle

Odnosnie calego zestawu to dla mnie rewelacja. W zaden sposob nie mozna "wydzielic" zrodel dzwieku. Nie wiem jak to dokladnie nazwac ale czuc ze dzwiek jest dokladnie miedzy kolumnami. Dzwiek jest dynamiczny. Najbardziej to chyba urzekly mnie wokale wybrzmiewajace z tych kolumn. Gdy kolega
sylvek odtworzyl utwory ktore gdzies tam kiedys slyszalem to niemoglem sie poprostu uwierzyc ze to te same piosenki. Ogolnie dla mnie zestaw za ta kase kapitalny. Podziekowania naleza sie dla kolegi
sylvek i
LuSzTi za udostepnienie ciekawe projektu