• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wizyta u Irka i pierwszy prototyp obudowy do UNIAmpa

No to smialo rob! Ja ide na miesiac do szpitala wiec jak wyjde to pewnie zobacze gotowa obudowe :)

poczytaj o tej firmie - ludzie narzekaja na jakosc i cene
a tu liczy sie dopasowanie obudowy do uniampa, jej prostota, elegancja i cena

Ja mam obudowę tej marki, jak dla mnie zwykłego kowalskiego to bardzo drogo (kwestia zarobków) , ale jakość jest kiepska. Obudowa nie jest sztywna(w dłoniach mocno można ją skręcać), blachy stalowe są cienkie, przedni blat się rusza na boki/górę bo ma bardzo delikatny sposób przykręcania("luźny"), tylna ścianka wchodzi do wewnątrz bo nie ma zaparcia po bokach ani od góry.
Jak ma ktoś możliwość obróbki i dostęp do alu zrobi to 500% solidniej za podobną cenę, a jak patrzę a obudowy z zachodu to.. , ech szkoda gadać.

wystarczy rozebrac stare polskie wzmacniacze i wzorowac sie na nich
obecne obudowy to tania masowka robiona glownie na prasach (wykrawanie, ksztaltowanie) wiec niema co sie na nich wzorowac

To Paweł zaproponuj coś, a jak nie to ja zbiorę się do kupy i przedstawię co mogę zaoferować... Tylko, że u mnie z frontem nie do końca wszystko wyjaśnione na razie.

Trzymaj zloty szpadel za odkop roku xD
6fde8140f2bb.jpg

Powrót