Ostatnio w poście http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=171055#171055 poruszyłem temat kabli głośnikowych. Bardzo zaskoczyła mnie reakcja forumowiczów na moją wypowiedź. Okazało się że żaden z dyskutujących nie wierzy we wpływ kabli głośnikowych na jakość dźwięku. Jest to o tyle dziwne że w świecie Audio w zasadzie zakończono dyskusję na ten temat i nie ma żadnych wątpliwości co do ich znacznego wpływu. O ile dyskutuje się na temat kabli sieciowych i wszelkiego rodzaju usprawniaczy dźwięku na pograniczu Voo Doo prowadzi się dalej i większość fachowców wątpi w ich działanie, o tyle co do kabli głośnikowych nie ma najmniejszej wątpliwości.
Wszystkie znaczące pisma Audio testują i oceniają kable głośnikowe i interkonekty.
Pomyślałem że na takim forum jak diyaudio.pl tego tematu tak zostawić nie można.
Zapraszam do dyskusji i proszę o pomoc w dyskusji kablowo uświadomionych forumowiczów.
Wszystkie znaczące pisma Audio testują i oceniają kable głośnikowe i interkonekty.
Pomyślałem że na takim forum jak diyaudio.pl tego tematu tak zostawić nie można.
Zapraszam do dyskusji i proszę o pomoc w dyskusji kablowo uświadomionych forumowiczów.