• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór forniru... DYSKUSJA

Reakcji
14
Temat poświęcony problemom związanym z wyborem forniru - zarówno od strony jego stopnia trudności obróbki jak i podpowiedzenia od strony spasowania wizualnego.

Zapraszam do dyskusji.

Bylem dzisiaj w Netto i spodobaly mi sie drewniane akcesoria kuchenne/ chyba z oliwy- bardzo fajnie kontrastujace wzory/ widzial ktos moze podobny fornir?

yldvy5x61hr132i1a2n2_1385584859.jpg

A może dyskusje o wyborze w innym wątku Panowie...? Przeniosłem z galerii do wątku z dyskusją..

:flapper: Tez to widziałem kilka tygodni temu, ale zastanawiam się nad kupnem większej ilości na nowe podłogowki. Mi bardzo się spodobal ten fornir i wyslałem zapytanie do kilku sklepów o cenę i dostępne wymiary (cdo też ma na allegro). Na razie jeszcze i tak czekam do wiosny bo nie mam gdzie pracować a zbliża się zima. Może w Barlinku ktoś by mógł podskoczyć i zapytać czy mogliby takie coś załatwić? U mnie w wielkopolsce nigdzie w pobliżu nie mam dostępu do tartaku gdzie móglbym obejrzeć i wybrać fornir :(

Drzewo-Tygrysie.jpg

hej,
miał ktoś z Was doczynienia z fornirem naturalnym drzewo tygrysie?
mam dostep i mogę kupić za śmieszne pieniądze,
jak sie obrabia? jak elastycznosc? gr tylko 0,6mm

Kolega kiedyś kupił. Piękny fornir. Miał z nim trochę problemów ale sobie poradził a fornirował pierwszy raz ;).

Bardzo blisko, ale jeszcze nie to :)

Myślę nad tym orzechem amerykańskim , a hebanem :

8189754600_1384881999.jpg

Mam jeszcze pytanie. Boki masz u siebie "ścięte" , u siebie planuję zrobić coś w stylu tego :

63a4.png

tj "ścięte rogi" , nie będzie problemów z położeniem forniru jako jeden liść, tj nie połamie się itp.?

Na ścięcia nie nałożysz z jednego liścia. Ścięcia będziesz musiał oddzielnie ofornirować.

Powrót