• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór forniru... DYSKUSJA

Dodatkowo musialbyć zabejcować apricot na ciemniejszy odcień ponieważ on jest granatowo-szarawy

To już nie problem ..

A teraz ostatnie pytanie o ile w tym temacie można takie zadać ;p mój sub ma wymiary :

Ścianka górna i dolna x2 szer: 41,5cm , dł 46cm
ścianka boczna x2 szer: 45,5cm , dł 57,5cm
Ścianka Front oraz tylnia farbowana
Więc ile sztuk na stronie potrzebował bym sorry ale jestem cieniutki w matmie ...

jak masz chęć na fornir to poszukaj w necie, allegro itp sprzedają na liście więc dobierzesz co chcesz.

Nie na temat...
Jak zaczęliście gadać o okleinach to przypomniałem sobie chyba kolumny csbiczka oklejone tym carbonem. Moim zdaniem taką opcję też warto było by przemyśleć. Z tego co pamiętam to csbiczek nie narzekał na wychodzące spod folii niespodzianki.

Szybkie pytanie - co to będzie za fornir? (sosna, buk?) Kupowałem dawno temu, na suba wystarczyło, na resztę zabraknie i muszę dokupić.

BMcDC1v.jpg

Nie na temat...
Probował ktoś napuścić fornir samym olejem lnianym ?? Inaczej mówiąc pokostem ??

Ja kiedyś ro biłem coś takiego.
Olej był Scherell's Schaftol. Trzy warstwy co kilka dni szmatką nasączałem, później co tydzień kilka kropli na rękę i głaskanie.
Efekt super, piękna satyna z takim małym połyskiem :).

To już nie problem ..

A teraz ostatnie pytanie o ile w tym temacie można takie zadać ;p mój sub ma wymiary :

Ścianka górna i dolna x2 szer: 41,5cm , dł 46cm
ścianka boczna x2 szer: 45,5cm , dł 57,5cm
Ścianka Front oraz tylnia farbowana
Więc ile sztuk na stronie potrzebował bym sorry ale jestem cieniutki w matmie ...

Nie jesteś cieniutki tylko leniwy. Albo w 1 klasie podstawówki.
Typowy liść okleiny modyfikowanej ma 250x63cm.
Masz do oklejenia 4 ścianki których żaden z wymiarów nie przekracza szerokości liścia.
Niezależnie jak będziesz kładł - nie przekroczysz długości 1 liścia, bo 57,5 + 57,5 + 46 + 46 < 263.

Panowie, co to za fornir?

To jest chyba ten w powiększeniu:

...I ten:

Szukam i jakoś nie mogę namierzyć.

Powrót