przemo-lukas, HP9000 są warte kasy, koles na allegro ma za 300 kup teraz a 250 licytacja, mozna pogadać moze pusci za 250 od reki a są idelane.
paldo jak dostaje coś do rejackingu to zazwyczaj badam opory i sugeruje się kolorami, czyli jak masz 3 druciki(a fee) w tym jeden jest koluru miedzi(masa) to pozostałe dwa to L i P, spawdzisz to przez miernik, bierzesz włączasz piszczek do sprawdzania przejscia i dotykasz jedym mase drugim któryś z kanałów, trzeba miec słuchawki na głowie L i P na swoim miejscu, zabrzęczy ten głośnik który akurat dostanie prąd od miernika, nie uszkodzi to napewno słuchawek. A jak to robie? no coż, nigdzie tego nie pokazuje jak robię, ale tutorial jak wykonać cały recabling będzie dostępny na forum mp3store w następnym miesiącu i to już wersja ostateczna(rejacking już jest mojego autorstwa) w nim pokaże jak sie to wszystko robi. Zrobiłem mase słuchawek już i jestem dość osłchany, ale jeszcze wszsystkiego nie zbadałem bo tak sie nieda.
Co do JVC, mówiłem, jest patent na poprawe jakosci wygody, należy zminić pady, ja po 1marca będe pewne testował i na mp3store dam znać posiadaczom słuchawek JVC jakie to pady i gdzie kupić. Aktualnie używanie kończy się na tym że po godzinie słuchania musze zdjąc je i isc po pić do kuchni np
W kwestii napędzenia, raczej cięzko chociaz z wydolnych playerów jak iAudio i7 i9 d2 czy innych o duzej dynamice rzędu 95dB i mocy ponad 20mW na strone przy 16R powinno to grać, RX700 mają 48R a RX900 maja 64R i większą moc. Słuchawki niby zamknięte RX700, ale grają bardzo przyjemnie i z szeroką sceną jak na słuchawki, super przestrzen, wg mnie to jedne z najbardziej opłacalnych słuchawek teraz. No i CAL!

CAL! są FUN na maxa ale mi np to nie przeszkadza
przemo-lukas, jak coś smutnego to grado i HD555, 595. A jeżeli chcesz słuchawek o brzmieniu cięższym ale bardziej zróżnicowanym i bogatszym w szczegułowość wybierz JVC. CAL! to posrednie słuchawki, miedzy HDkami a JVC, to coś lekkiego w brzmieniu wraz z dobrymi szczegółami i brzmieniem.
Niewiem chłopaki nad czym się zastanawiacie, Denon 1000/1001 to CAL!

Wiec słuchawki za 600zł a słuchawki za 230zł tak samo grające