• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wybor woofera BSW/HERTZ/...?

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hertz schodzi liniowo dosc nisko - ale to liniowosc wynikajaca z jego w ogole malej efektywnosci. Jest bardziej miesisty i jednostajny, mniej zroznicowany i nie daje twardego basu. Inne proporcje miedzy najnizczym, srednim i wyzszym basem - moze sie bardziej podobac, ale w muzyce obawiam sie, ze... No gusta sa rozne.

Takero masz już któryś u siebie co by można podjechać i posłuchac ???

będe miał w tym tygodniu bsw 104II , esa już mam :)
ale głównym problemem jest wzmak :)
tylko musze końcówkę pod zasilanie podłączyć i będzie gotowe:)
ale największy kłopot to pomieszczenie odsłuchowe ,
mój pokój ma ok 10mkw i jest ostro zastawiony wszystkim ,
ale nie ma problemu :)

Spoko jak będziesz miał to sklecone to daj znać, dla mnie nie liczy się wygląd roboczy - 3 min słuchania i będę wiedział:)

dobra a co mozecie powiedziec na temat JBL GT4 12 ? interesuje mnie konfrontacja z BSW. jak tkos sluszal, czytak niech mowi;p

chcesz nisko,miekko z mieskiem to bierz JBLa
chcesz wykop, szybkie glosne granie bierz BSW
proste :D

pisalem juz ze tak hertz es300 jest lepszy od GT4 ale ten JBL to dobra alternatywa dla ES bo jest 150zl tanszy

straci straci, duzo na zejsciu i efektywnosci, on gra podobnie do ES300 tyle ze wolniej i bez takiego kopa co nieznaczy ze go nie ma

wisnia, na moim miejscu co bys wybral, mowielm ci na PW mniej wiecej o wymaganiach... eh dylemat;/

wzial bym JBLa w standartowej aplikacji 55L BR, to bedzie ogromny przeskok z STXa, uslyszysz zupelnie inny bas, JBL wyglada dosc dresiarsko wiec nie bedzie problemu ze sprzedaza w razie znudzenia ;]

wlasnie o tym samym pomyslalem. zawsze JBL to JBL przynajmiej marke znaja wszyscy;p
55l. duzo;( kurde zaraz mi na psyche wejdzie ze nic nie moge wymyslic i sie zdecydowac;/ chce zrobic to na dluzej niz pol roku;p

zastanawia mnie spl hertz'a... ma on okolo 91dB >8" ; 93dB >10" (jesli dobrze pamietam)
jak na suba to calkiem niezle.... JL zdaje sie ze maja duuuuzo mniej>?
czemu wiec potrzebuje silniejszego wzmaka?

bo w rzeczywisctosci Hertz nie ma tyle spl'u zapytaj umberto bo nie pamietam dokladnie ale ponizej 90dB chyba 85 lub 87dB

A ja mam dziki pomysł i chyba sie na niego skusze.Mam starą skrzynke 70L pod 15 calówke.Chyba wepchne tam bsw 154II,zestroje br i zarzuce do autka.Ciekawe co sie bedzie działo...

Powrót