• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wysokotonowy 1"-zamowienie cd

Status
Ten wątek został zamknięty.
Liczyłem, że organizator zamówienia popełnił błąd obliczając koszt wysyłki i szybko to sprostuje, jednak nic takiego nie nastąpiło i tym samym mój kredyt zaufania się wyczerpał.
Ponieważ nie zamierzam robić nic na siłę, z zamówienia rezygnuję.

Bo się nie chciało poczekać....

Z tego co widzę to najlepiej jak by Ci za darmo wysłali.... i w rączke pocałowali...

Koperta bąbelkowa i stretch by załatwił sprawę .... owinąć plasticzek z missionami strechem i wsadzić do koperty bąbelkowej :)

Koperta bąbelkowa i stretch by załatwił sprawę .... owinąć plasticzek z missionami strechem i wsadzić do koperty bąbelkowej

nie
ostatnio pakowałem grubo w folię bąbelkowa (sorry za wcześniejsze błedy) i zawijałem dokładnie taśmą i do kilku osób dotarły powgniatane
także tym razem nie chcę takiej sytuacji

ostatnio pakowałem grubo w folię bąbelkowa (sorry za wcześniejsze błedy) i zawijałem dokładnie taśmą

lklukasz użyj taśmy szarej do oklejania kartonów - jak się ją dobrze naciągnie i przyklei to nie ma lepszej ;) (do pakowania. Już nie wspominając że komfortowo się nią okleja..) :) (a nie tak jak ostatnio jakąś dwustronną owinąłeś [przecież ona kosztuje tyle co 3 rolki tej do kartonów a i do takich zabiegów za sztywna byłą])

Nie na temat...
O proszę, jak ta szara dobrze złapie tak już trzyma... ;)
DSCF0138.jpg

A może dałoby się obniżyć koszt wysyłki do osób które zamówiły niewielką ilość sztuk np. 4 i mniej, przeglądając listę naliczyłem 7 takich osób.

Panowie, dajcie spokój z tymi kosztami!
Chłopak poświęca swój wolny czas żeby wszystkim dogodzić,a w odwecie słyszy że za drogo, że ktoś się wycofuje bo 16 nie 7 - to nie jest stadion żeby się targować (żeby jeszcze było z czego targować). Nawet przy droższej przesyłce i tak jesteśmy do przodu z finansami.

Nie na temat...
zamawiam 6szt dla kolegi UKA
nawet przy takim koszcie wysylki nadal bede mial glosniki w domu za niecale 7zl/szt!
to nadal 3zl taniej niz na allegro a tam musze doliczyc wysylke...

a nie tak jak ostatnio jakąś dwustronną owinąłeś [przecież ona kosztuje tyle co 3 rolki tej do kartonów a i do takich zabiegów za sztywna byłą])

tylko ty tak dostałeś bo mi się skończyła zwykła...;)
a sama taśmą to ich nie owinę bo przy rozwijaniu będziecie mieli niezłe jaja
jeśli już to tak jak ploter mówił zwykła folia na ścisło i dopiero taśma

tak jak mówiłem
jutro pójdę jeszcze raz na pocztę i zważę missiona
i podliczymy koszty jeszcze raz

ja tam nie narzekam na koszty wysylki. Na allegro za 4 sztuki zaplacilbym conajmniej 50 zl. Dlatego chcialbym podziekowac dla lklukasz za inicjatywe oraz poswiecony czas.
Apropo doszla juz kasa ode mnie?

Panowie nie marudzić mi tu. Chłopa lata załatwia, a wy marudzicie. Rozumiem jak ktoś zamawiał małą ilość, ale kolega podał co jak i dlaczego. Zobaczcie ile niektórzy na allegro biorą za przesyłkę, za byle pierdółkę.

Co do pakowania, to jakiś kawał kartonu, zrobić pseudo rulon i owinąć kawałkiem taśmy. Głośniki oddzielić kawałkiem folii bąbelkowej i starczy.

Pieniądze ode mnie będą 01.04 około 15:00. To nie prima aprilis, tako rzecze Elixir.

na szczescie pakowane sa firmowo w takie wytloczki jak do jajek
tylko nie zamykane od gory i plastykowe

zazwyczaj wystarczy zawinac scislo folia babelkowa i tasma i bedzie ok
plus dla bezpieczenstwa koperta babelkowa

oczywiscie "delikatnosc" poczty potrafi dac sie we znaki
ostatnio zawiodly poczty w Krakowie

Nie na temat...
Ja się tylko zastanawiam... jeśli dla kogoś problemem jest zapłacić za dwa głośniki 24 złote, a nie te 9 (?) złotych mniej, jak się wcześniej spodziewał, to jak ten ktoś chce się w ogóle brać za robienie kolumn?...

Panowie, bez przesady

Aktualizuję listę bo zająłem miejsce żółwika, za co mu sedecznie dziękuję :)

1. lklukasz 10szt
2 mellowman 6sztuk
3. BraWo & Ploter 18szt + 12 pierścieni
4. ambroży 4szt
5. lysykrzysiek 28szt
6. Gzesejk 8szt
7. krzychu73 10szt
8. jaanik 6szt
9. UKA 6szt (kontakt ze mna)
10. recovery 6szt
11. dabyl 4szt
12.junior300 4szt