Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wczoraj się napisałem długiego posta i szlag go trafił.W takich konstrukcjach z radiatorem Pionowo użebrowanym najlepiej aby były na zewnątrz ułatwia im to oddawanie ciepła do otoczenia.
Wczoraj się napisałem długiego posta i szlag go trafił.
U mnie te radiatory są na zewnątrz, ale fakt, że w kolorze alu.
Grubość podstawy wpływa na równomierność rozkładu temperatury. Fakt że przez to ze są cienkie, u mnie gradient się czuje. Można by to załatwić dodatkowymi płaskownikami, ale nie widzę potrzeby.
Przedtem miałem radiator ok. 30x250x100 też z płytą ok. 8-9mm, z pionowymi żeberkami, też na zewnątrz i przy spoczynku miały ponad 50st, a jak dałem do pieca, to gorące. Ty będziesz miał w spoczynku pewnie między 2 a 4x większe straty niż ja, wyższe napięcie X większa ilość tranzystorów. IHMO nie lekceważ tematu.
Przy obiegu wymuszonym to zupełnie inna bajka. Spróbuj schłodzić procesor bez wiatrakaDwa takie złączone w tunel +wentylator
Ile mniej więcej wyjdą części na jeden kanał?
J
D2 ma kolizję
Myślę, że taniej, może nie do końca lepiej, będzie dołożenie jeszcze jednej pary 5200/1943
To 250W przy zabezpieczonym wzmacniaczu i dobrym chłodzeniu pewnie i 2 pary Toshib by pociągnęły.
(150w z 1pary)