• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz do domu jaki?

Reakcji
0
Witam chciał bym zapytać o jakiś wzmak do ok.300 zł. W miare mocny ok.100Watt 8 Ohm,przydały by się 4 wyjścia na głośniki,istnieje coś wartego tej ceny przy takich wymaganiach?Mile widziane linki na Allegro. :roll:

Znalezć to i ja potrafie tylko chciałem wzmacniacze dobre które wam sprawowały się dobrze itp nie ważne już csbiczek, wywall temat do kosza bo nic ciekawego nie wnosi na forum.

Temat zostawię... A co do wzmaka to poluj na jakąś Yamahę, czasami jakiś fajny NAD się trafi, nie raz naprawdę da się kupić coś okazyjnie tylko nic na szybkiego. Szukaj, czytaj opinie, poluj-taka moja rada :wink:

Re: Wzmacniacz do domu jaki?

Karol1991 napisał:
chciał bym zapytać o jakiś wzmak do ok.300 zł. W miare mocny ok.100Watt 8 Ohm

Chłopie,zapomnij :) Nie dość że za dużo wzmaków nie ma takich które by miały 100W przy 8ohmah to jeszcze myślisz że dostaniesz taki za 300zł...to nie realne.

Zostałem posiadaczem DENON PMA-720 Mocny jak diabeł (jak dla mnie ) Dzwięk piękny (jak dla mnie),ogólnie polecam ten wzmacniacz.

[ Dodano: 2009-12-22, 18:18 ]
marian napisał:
Chłopie,zapomnij :) Nie dość że za dużo wzmaków nie ma takich które by miały 100W przy 8ohmah to jeszcze myślisz że dostaniesz taki za 300zł...to nie realne.
Właśnie mam takie pytanie dlaczego jest mało wzmacniaczy 100 Watt 8Ohm przecież nie jest trudno osiągnąć tę moc...

Jak się ma kasę to nie trudno nawet 500W wyprodukować, ale z punktu zwykłego kowalskiego to jak podejdzie do wzmacniacza i da go na full to zaraz spali każdy domowy zestaw głośników a tak ludzie robią.

Karol1991 napisał:
Zostałem posiadaczem DENON PMA-720 Mocny jak diabeł (jak dla mnie ) Dzwięk piękny (jak dla mnie),ogólnie polecam ten wzmacniacz.

[ Dodano: 2009-12-22, 18:18 ]
marian napisał:
Właśnie mam takie pytanie dlaczego jest mało wzmacniaczy 100 Watt 8Ohm przecież nie jest trudno osiągnąć tę moc...
Bo normalnemu człowiekowi wystarczy 20-30WAT no w ostateczności 50 i to wszystkie piniendzie.

To chyba nie myjesz uszu, albo masz pokój wielkości kortu tenisowego lub uwielbiasz przestawiać szklanki u sąsiada.

Karol1991 napisał:
To ja jestem nie normalny dla mnie 50 watt to bardzo mało :cry:
widocznie nie wiesz ile to jest 50w... Ja dopiero się przekonałem co to znaczy 1w jak miałem wzmacniacz lampowy, tam maksimum to było 1,5wata i przy max wysterowaniu(bez zniekształceń) było już dość głośno

Bardziej patrz za wzmacniaczem, który jest wydajny prądowo. O ile w ogóle fachowo to określam. Mam tu na myśli zdolność wzmacniacza do oddania odpowiednio dużej ilości mocy szczególnie dla głośnika niskotonowego bez zadławiania się- czyli pełna kontrola, a nie mało basu a membrana lata jak szmata.

Podobno nie ma czegoś takiego jak "kontrola" i membrana latająca jak szmata nie jest wynikiem słabego wzmaka.

Retrek, NO TO POWIEDZ KOLESZKO PO CO JEST DAMPING FACTOR I DLACZEGO PRODUCĘCI WZMACNIACZY TYM BARDZIEJ MONOBLOKÓW TAK ZWRACAJĄ NA TO UWAGĘ.
Co to jest THD i dlaczego im go mnie tym lepiej poczytaj a będziesz wszystko wiedział.

Powrót