• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz lampowy na GM70

gi, te lampy, które podałeś to zupełnie inne bajki, i oczywiście inne ceny.

Oczywiście, że to inne lampy, ale wszystkie chwalone, sporych rozmiarów i ciekawe na swój sposób wizualnie.

O to mi chodziło pisząc o "ciekawych" lampach. :)

Panowie , jest tu gdzieś jeszcze jeden projekt na gm70 , ale wyszukiwarka nie pomaga. Ktoś coś ?

Daris666 jakiej mocy trafa zasilające?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Daris666 jakiej mocy trafa zasilające?

Ja mam przewymiarowane sporo - 2x300 do wszystkiego prócz anodowego, 1x400 do anodowego.

Przeczytaj pierwszy post i zobacz foto. Tam jest dużo informacji.

Ostatnia edycja:
Zatem, trzeba zacząć od zasilania
[emoji3]
277fd83824944c522e1b7c939432a361.jpg

Daris666, jakiś konkretny potek 50k proponujesz?

goky, konkretny to jest Khozmo, tylko że nie najtańszy i dodatkowo teraz czas oczekiwania jest dosyć długi. Chociaż moze sam potencjometr da sie kupić szybko...

Testował ktoś trafa toroidalne do SE? Sam mam trafa do toroidalne do PP na KT88 i nie mogę narzekać. Ale wiadomo SE i PP, to trochę inna bajka.
Jestem bardzo ciekaw Waszej opinii na ten temat.

Poszło z Commodore 64

Właściwe tylko słuchałem w fezz Mira Ceti, pomiarów nie udało się zrobić.

No właśnie. Mira ceti chyba jest na toroidach i recenzenci chwalą :-)
Czyli wydaje się, że jest możliwość zastosowania torida do GM-70. Może trzeba będzie spróbować.

Poszło z Commodore 64

Możliwe, mi się bardzo nie podobało

daris666
Mam juz wybrany projekt tylko nie moge sie zdecydowac w jakim warjancie go wykonac. Chcialem wszystko wrzucic na jedna duza plytke (stereo z zasilaczem) ale nie wiem czy to do konca dobry pomysl. Czy moze lepiej rozdzielic zasilacz i sam wzmacniacz, zeby nieco oddalic sie z wszelkimi komponentami AC tak daleko jak to tylko mozliwe.
Pomysle jeszcze i jak cos narysuje to dam znac. Zabawa moze byc przednia :D

Borys, miałem podobny pomysł. Ale z 50kg klocek to za dużo. Ps. Robię zamówienia na trafa zasilające

Trafa zasilające na jeden kanał już są.
2565d52806d37a8bd314fe4de9cdbeb2.jpg

Trafa zasilające na jeden kanał już są.

Jak Ci idzie?

daris666
Mam juz wybrany projekt tylko nie moge sie zdecydowac w jakim warjancie go wykonac. Chcialem wszystko wrzucic na jedna duza plytke (stereo z zasilaczem) ale nie wiem czy to do konca dobry pomysl. Czy moze lepiej rozdzielic zasilacz i sam wzmacniacz, zeby nieco oddalic sie z wszelkimi komponentami AC tak daleko jak to tylko mozliwe.
Pomysle jeszcze i jak cos narysuje to dam znac. Zabawa moze byc przednia :D

Zasilacz dałbym osobno jednak.

Kompletuje elementy, teraz kończę kolumny
7f4abc4057130ab1a99c2817d781085d.jpg
63f7ad644ed7c4d15b989e2803f2d50c.jpg

Powrót