• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz lampowy na GM70

Trafa już są
6b7994bc5d321d7376470fc6abdae929.jpg

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Sorki że się wtrące w temat ale w jaki sposób ten transformator działa? Można korzystać z jednego uzwojenia wtórnego w pełni obciążonego lub dwóch w połowie? 365V x 1A to 365VA, trafko ma 400W czyli jest tak jak napisałem czy jak? Czy trafo ma 2x400W?

Sorki że się wtrące w temat ale w jaki sposób ten transformator działa? Można korzystać z jednego uzwojenia wtórnego w pełni obciążonego lub dwóch w połowie? 365V x 1A to 365VA, trafko ma 400W czyli jest tak jak napisałem czy jak? Czy trafo ma 2x400W?

Transformator ma 400W a odczep w połowie zapewne do zasilania driverów.

W związku z tym, że w temacie pojawiła się zajawka dotycząca wzmacniacza na GM100, wrzucam dla ciekawskich...;)
Sorry, że odnośnik do drugiego forum ale już nie chce mi się przerzucać zdjęć. Na najbliższym AVS będzie można pomacać w pokoju 418

Cisza w temacie, więc mały update ode mnie...
Wszystkie graty kupione, teraz tylko zmajstruje obudowę i będzie można składać.
To majstrowanie trochę mi zajmuje bo musiałem się nauczyć autocada;)
Poniżej górna płyta, chyba najtrudniejsza, pozostałe elementy obudowy to powinna być już "bułka z masłem". Jeszcze nie wiem jak z kosztami wycięcia czegoś takiego wiec może się okazać, że nie jest to jeszcze finalny projekt.

Cisza w temacie, więc mały update ode mnie...
Wszystkie graty kupione, teraz tylko zmajstruje obudowę i będzie można składać.
To majstrowanie trochę mi zajmuje bo musiałem się nauczyć autocada;)
Poniżej górna płyta, chyba najtrudniejsza, pozostałe elementy obudowy to powinna być już "bułka z masłem". Jeszcze nie wiem jak z kosztami wycięcia czegoś takiego wiec może się okazać, że nie jest to jeszcze finalny projekt.

Czy możesz przedstawić schemat jaki będziesz składał?

Powrót