• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz Mosfet na TDA7294

To jest właśnie jeden z powodów mojej ogromnej nieufności dla produktów z chin. No bo jak przejść nad takimi absurdami jak powyżej, albo nad dmuchawką kręcącą się 900000rpm do porządku dziennego? Ja wiem, że większość kupujących nie ogarnia podstawowych jednostek i łykają takie g... jak pelikany ryby, a później jest rozczarowanie. Chińczyk ma to gdzieś, sprzedał i to się dla niego liczy. Niby teraz nastały czasy, czy też może nadchodzą czasy powinienem napisać, w których długoterminowym planem mają dążyć (Chińczycy oczywiście) do zbudowania wiarygodności w relacjach handlowych. Niestety mam już swoje lata i pewnie nie dożyję czasów w których nastąpi przemiana podobna do tej, jaką wypracowali sobie Japończycy. A za rogiem czeka kolejna (trzecia chyba) powtórka tematu z gospodarką indyjską. O ile wcześniej oczywiście nic nie pieprznie ;), bo coraz bardziej zaczynam wierzyć że może :(

Żeby nie był offtopicznie, kolego Schermell ~3,6kWh? Nie kumam dlaczego podałeś taką aukcję.
Miałem na myśli akumulatory tego typu, natomiast aukcja którą "zacytowałem" faktycznie niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. Patrząc na gabaryt to ten akumulator ma 5-10Ah, bardziej w kierunku 5. Dzięki za uwagę pozdrawiam.

No ale lepiej wygląda 100000000000nAh. ;) :eek: 🆒:ROFLMAO:
Nie no, ktoś sobie jajca robi. Jak, z maksymalnie 7,2Ah wyciągnąć 100Ah? Napisać tak w tytule aukcji :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:.
Na fotce maksymalna dostępna pojemność ogniwa Li-Ion 18650.
Swoją drogą z pełną świadomością kupiłem trochę słabsze ogniwa LiFePo4 32700 o pojemności aukcyjnej 12800mAh, w pdf-ie napisane 6000mAh, a w rzeczywistości ma 5000mAh.
5Ah...to już nieźle, obecnie mam przetestowane 4Ah...działa cały dzień przy normalnym użytkowaniu, a to ma służyć do wieczornych odsłuchów z nieosiągalną obecnie jakością...przydżwięk =0
dynamika...nigdy takiej nie słyszałem, a słyszałem w życiu jakieś 50...mało ze sto lub więcej wzmacniaczy samorobne i fabryczne...jakość nieosiągalna dla czegoś zasilanego z gniazda 230V. I kabel zasilający o grubości ramienia jest zbędny :)

Ostatnia edycja:
Ależ w żadnym wypadku nie napisałem tego posta złośliwie, jedynie skomentowałem aukcję i przedstawiłem dowód na maksymalną pojemność dla ogniwa o zadanych wymiarach.
Bardzo przepraszam jeśli odebrałeś to osobiście.
By wyliczyć obciążenie pakietu przykładowego wystarczy znać rzeczywistą maksymalną moc obciążenia, by to zrobić nie trzeba mieć kilku doktoratów z obligacją do Nobla ;).
To co wyjdzie będzie zawsze wartością maksymalną dla założeń.

Ależ w żadnym wypadku nie napisałem tego posta złośliwie, jedynie skomentowałem aukcję i przedstawiłem dowód na maksymalną pojemność dla ogniwa o zadanych wymiarach.
Bardzo przepraszam jeśli odebrałeś to osobiście.
By wyliczyć obciążenie pakietu przykładowego wystarczy znać rzeczywistą maksymalną moc obciążenia, by to zrobić nie trzeba mieć kilku doktoratów z obligacją do Nobla ;).
To co wyjdzie będzie zawsze wartością maksymalną dla założeń.
Spoko

Powrót