Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Meteo
Ja mam generator ''tanioszka'' z ebaya za 25$ ale jak dolozyc troche to mozna nabyc cos znacznie lepszego.
http://www.ebay.com/itm/2MHz-Dual-C...529?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f062ed59
Menu w tanioszku wyglada identycznie.
Szkoda że za obciążenie mam tylko 45W 8ohm, nie poszaleje zbytnio.
Test 1k z końcowymi nie poszedł dobrze
Jak się umie zrobić to symulacja wychodzi dobrze .Idealnie by bylo jakby mozna bylo okreslic margines fazy przy spadku wzmocnienia do 1. Niestety taki pomiar jest dosc trudny, wymaga generatora sinus o czestotliwosci kilku Mhz i dwukanalowego oscyloskopu kilkadziesiat Mhz. Wyniki symulacji programowej mozna sobie wsadzic miedzy bajki
Na Diyaudio.com pisali że wszystkie 2N5565 na ebay to podróbyKwestia stabilnosci i poprawnosci projektu swoja droga ale mnie to pachnie jakims hardwerowym babolem, lut/rezystor. Na niekotych wczesniejszych oscylogramach tez widac ze jest problem z samym odwzorowaniem sinusoidy
raven
Zerknij jak mozesz na post 48.
Meteo pisze ze sinusoida troche skacze gora/dol + ten 1kHz wyglada jak akwarela (56pF miedzy baza i kolektorem w VASsie), nawet jak wzmacniacz bedzie przekompensowany troche to i tak sinus musi wygladac jak sinus.
Bias przy driverach jest bardzo maly (kolo 5mA).
Kwestia stabilnosci i poprawnosci projektu swoja droga ale mnie to pachnie jakims hardwerowym babolem, lut/rezystor. Na niekotych wczesniejszych oscylogramach tez widac ze jest problem z samym odwzorowaniem sinusoidy.
Jak się umie zrobić to symulacja wychodzi dobrze .
Margines fazy można określić po odp impulsowej na obciążeniu pojemnościowym .
Ja coraz bardziej się przekonuje w twierdzeniu Irka, symulacje symulacjami, daje to tylko przybliżony obraz jak to powinno być. A testy swoją drogą.
Czasami zimny jest stabilny a jak się rozgrzeje to już nie