Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
LightSound napisał:Odizolowanie do radiatora sprawdzasz takżę buzerem, jedna nóżka miernika do radiatora a drugą sprawdzasz WSZYSTKIE nóżki scalaka. Jak piszczy - masz przebicie.
ciora napisał:Właczyłem ale w głosniku tylko brbrrbrbr czyli spalilem ta koncowkaMoge smiało podłaczyc druga i nic sie nie stanie ??
Mam napiecie wieksze od 0.3v czyli spalilem 38zl poszło sie ...LightSound napisał:jak masz napięcie wyżse niz 0,3V to niestety spaliłeś lma
lm mam w wersji F nie tf nie odizolowałem na 2 nozce mi piszczy jak mam go odizolowac ??LightSound napisał:Podczas instalcji go do radiatora dawałeś podkładki mikowe? Odizolowałeś go? czy masz wersję izolowaną?
nie rozładowywałem wiem ze lm jest na to czuły ale nie wiedziałem jak sie rozładowywuje kondy trzeba sie uczyc na błedachn_omyzs napisał:Powiedz - rozladowywales kondensatory w zasilaczu po kazdym podlaczeniu i odlaczeniu zasilacza do pradu?
+ mam 32.4v - mam tez 32.4vn_omyzs napisał:Po drugie sprawdz jeszcze raz sam zasilacz czy na kondach masz odpowiednie napiecia
ciora napisał:Mam napiecie wieksze od 0.3v czyli spalilem 38zl poszło sie ...
ciora napisał:lm mam w wersji F nie tf nie odizolowałem na 2 nozce mi piszczy jak mam go odizolowac ??
ciora napisał:nie rozładowywałem wiem ze lm jest na to czuły ale nie wiedziałem jak sie rozładowywuje kondy trzeba sie uczyc na błedach
ciora napisał:+ mam 32.4v - mam tez 32.4v
...lub wystarczy nawet zwykła żarówka 230V.n_omyzs napisał:Nastepnym razem rozladowuj kondy na odpowednim rezie...
ciora napisał:Mam napiecie wieksze od 0.3v czyli spalilem 38zl poszło sie ...
ciora napisał:lm mam w wersji F nie tf nie odizolowałem na 2 nozce mi piszczy jak mam go odizolowac ??
ciora napisał:nie rozładowywałem wiem ze lm jest na to czuły ale nie wiedziałem jak sie rozładowywuje kondy trzeba sie uczyc na błedach
skad moge to wziac beda to mieli elektrycznym ??Co to wogule jest ?? Nastepnym razem bede pamietał o Rozładowaniu DZIEKIn_omyzs napisał:Podkladka mikowa
ciora napisał:skad moge to wziac beda to mieli elektrycznym ??Co to wogule jest ?? Nastepnym razem bede pamietał o Rozładowaniu DZIEKIn_omyzs napisał:Podkladka mikowa
Czym sie rozni lm3886f od tf tylko tym ze jest izolowany jak bede miał jeden taki i taki to bedzie jakas roznica??
LightSound napisał:Kostka kosztuje ok 8-10zł.
LightSound napisał:Następną kostkę kup tf - ułatwi Ci to sprawę.
ciora napisał:Czym sie rozni lm3886f od tf tylko tym ze jest izolowany jak bede miał jeden taki i taki to bedzie jakas roznica??
Tasior napisał:n_omyzs, tf ma taka sama moc, tylko musi byc lepsze chlodzenie zeby sie nie przegrzał wewnatrz.
n_omyzs napisał:To raczej podrobki, normalnie poniezej 10-15zl ciezko kupic nawet w hurcie swoje kosztuje.
ciora napisał:Czym sie rozni lm3886f od tf tylko tym ze jest izolowany jak bede miał jeden taki i taki to bedzie jakas roznica??
ano po to co by kolega potem nie mówił, że nie powiedzieliśmy mu że radiator nie może mieć zestyku z innymi elementami, zwłaszcza masą nieswojego układu i żeby potem nie byłem zdziwienia że znowu coś nie taknosmaster napisał:po co izolować skoro do radiatora nic innego nie jest przykręcone?
nie kupowałem podkładki odlałem sobie z silikonu podkładki o grubosci kartki z bloku technicznego taka jest ciensza, nie powinno byc wiekszych problemow z oddawanem ciepła i jest wszystko ok sprawdzałem miernikiem nic nie piszczynosmaster napisał:pozatym podkładka utrudnia trochę oddawanie ciepła
Teraz mam troche wolnego to postudiuje troche elektrode :mrgreen:n_omyzs napisał:ale poczytaj dla wlasnego dobra o podstawach nieco.
ciora napisał:nie kupowałem podkładki odlałem sobie z silikonu podkładki o grubosci kartki z bloku technicznego taka jest ciensza, nie powinno byc wiekszych problemow z oddawanem ciepła i jest wszystko ok sprawdzałem miernikiem nic nie piszczy