MariuszElektro napisał:Jeśli chodzi o kondycjoneryTo jak ktoś chętny to zakładamy temat na zbiorowe zamówienie
![]()
Zrob kosztorys zamowienia

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
MariuszElektro napisał:Jeśli chodzi o kondycjoneryTo jak ktoś chętny to zakładamy temat na zbiorowe zamówienie
![]()
Konkretnie to do tłumienia przepięć w sieci a z opisu problemu winka że to one mogą być problemem.MariuszElektro napisał:raven1985 Odpada. Warystory służą tylko do zabezpieczenia a nie do wyczyszczenia śmieci z sieci( jaki rym
)
Manstaff11 napisał:Zrobienie zerowania nie jest za dobre, bo jeśli jakis elektryk idiota zamieni w rozdzielni faze z neutralnym(a znam takie przypadki) to wiecej szkód nam takie zerowanie narobi niz jego brak.
Manstaff11 napisał:W kazdym razie jesli chce sie dac filtr taki jak z komputera to przewód zerowy jest wymagany. Tyle, że takie filtry mało dają (sprawdzone pomiarowo i w praktyce),
tego problemu akurat nie mam o dziwo... Dziś jeszcze zdejmę pokrywę i obadam jak wygląda okolica trafa itp- czy producent sam zastosował jakieś filtry etc.Manstaff11 napisał:na pewno wyeliminował stuk podczas wystepowania iskry na wyłaczniku, przy wyłaczaniu wzmacniacza.
csbiczek napisał:zgadza się tylko że na tylnym panelu w wielu przypadkach znajduje się śruba(z opisem GND) do której się przykręca kabel z uziemieniemManstaff11 napisał:Ale wracajac do dyskusji, to nie wiem czy przewód uziemiający cos tu da bo wiekszosc firmowych wzmacniaczy z jakimi sie spotkałem jest łaczona kablem dwuprzewodowym.![]()
to mogli to troszkę inaczej opisać :wink:Manstaff11 napisał:ta śruba służy do podpięcia z obudową gramofonu, który ma uziemienie. Przynajmniej tak jej zastosowanie jest opisywane w instrukcjach firmowych wzmacniaczy.
jak ma i jak nie ma też są...Te trzaski pojawiają się jak wzmacniacz nie ma nic podłączonego do wejścia ?