Gdybym szukał zamiennika zacząłbym od przetestowania tego mikrofonu
http://micbooster.com/primo-micropho...les-fc033.html
Wygląda sensownie, skłaniam się jednak ku skalibrowanemu EMM-6.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdybym szukał zamiennika zacząłbym od przetestowania tego mikrofonu
http://micbooster.com/primo-micropho...les-fc033.html
Dokładnie tak.do podstawowych pomiarów najważniejszy jest środek, tak gdzie skrobiemy zwrotnicę
Tak, pomiar producenta jest zaznaczony przerywaną linią, a mój ciągłą.Rozumiem że linia przerywana i ciągła to porówanie pomiaru producenta z Twoim pomiarem ?
Mam, używam póki co
To całkiem niezle, 2 glosniki z produkcji moga miec spore rozrzuty, a co dopiero kiedy mowimy o pomiarach w innych warunkach.
Nie. To jest pomiar bez pliku kalibracyjnego.Używasz jakiegoś pliku kalibracyjnego
Było by super bo osobiście tak czy inaczej przymierzam się do Dayton'a EMM-6 ale może nie byłby to taki konieczny zakup na już.P.S Kupiłem, porównam do mojego skalibrowanego mikro i Panasa oryginału z przed 10 lat
Nie. To jest pomiar bez pliku kalibracyjnego.
Kupiłem jeszcze drugą od CB-GOSTYNIN_bis. Też podają, że jest to oryginał. Pomiary wychodzą praktycznie identyczne.
Było by super bo osobiście tak czy inaczej przymierzam się do Dayton'a EMM-6 ale może nie byłby to taki konieczny zakup na już.
Robiłeś już jakieś porównania tej wkładki?Przyjdzie paczka, sprawdzę i dam znać
A wrzuć jeszcze na ten wykres plik korekcji z internetu, jeśli jesteś w stani. Ciekaw jestem jak to się ma. Tak czy inaczej jakieś 2dB rozjazdu powyżej 5k. Albo ten jasnożółty jakiś uwalony z lekka, bo reszta równiejsza.Porównanie czterech egzemplarzy WM-61a,
Twój pomiar pokazuje niezłą powtarzalność tych wkłądek i wg mnie całkiem równe i przewidywalne pasmo.Nie wiem czy pasuje, bo nie mam do końca zaufania do fabrycznej kalibracji mikrofonu umik. Trzeba by porównać do mikrofonu do którego ma się pewność że jest dobrze skalibrowany.