• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zamówienie elementów i płytek do HYBRYDY.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Trzeba to jakoś wykombinować hmm - csbiczek chce 190 PLN za elementy a Ty raven ile za poskładanie byś wziął? Tam brakuje mu trochę śmieciowych elementów.

PW.

.3lite te śmieciowe elementy umnie się znajdą to Ci mogę wysłać za przysłowiowe piwo. jak coś to się odezwij.

Ja też cześć elementów jeszcze mam.

Nie wiem czy uda mi się wysłać do końca tygodnia mam 2 paczki tylko spakowane.
Siedzę w robocie do 6-7 w przyszłym tygodniu powracają lenie z urlopów to się unormuje :)

I tak mam na razie wpłaty od krojo, janusz, Cyka.

Raven podaj mi Twój adres na PW bo chcę aby Csbiczek od razu wysłał na Ciebie hybrydę - już mu przelałem :)

OK.
Kilka uwag:
- płytki są numerowane jak i woreczki z tranzystorami, lampami są też numerowane proszę nie mieszać inaczej będziecie musieli ustawić prąd spoczynkowy.
- diody zenera są dobrane na na max zasilanie 55VDC !!! (Zasilanie powinno zawierać się w zakresie 48-55VDC)
Dla wyższego zasilania trzeba te diody zmienić do 57 na 39V powyżej 57 na 43V. Te diody (d1, d2) są na golpinach)
(Wzmacniacz operacyjny można też zasilać z zasilania +-12-18V jak jest dostępne, wtedy te diody nie są potrzebne)
Zasilanie nie powinno być jednak wyższe niż 60V i mniejsze niż 45V. Max zasilanie dla weteranów. Bo mocy będzie już sporo a są 2 pary tranzystorów i montaż na radiatorze będzie krytyczny.
- wzmacniacz mocno się nagrzewa należy zapewnić odp. wentylację w okół płytki.
- zalecam stosowanie skutecznego zabezpieczenia dc przy testach na głośnikach. Nie daję żądnej gwarancji szczególnie na używane lampy. Przerwa w żarniku, żarzeniu lub brak połączenia z podstawką i nieszczęście gotowe.

dostałem przesyłkę, bardzo dziękuję, mam pytanie czy jakbym Ci odesłał płytki(same) to w jakim czasie byłbyś w stanie złożyć mi wzmacniacz?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót