• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Status
Ten wątek został zamknięty.
Panowie nie wysłałem do 4 osób które nie potwierdziły mi adresu na maila. 19 wracam do Polski dopiero wtedy będę mógł rozesłać.

Moje 2 sztuki tez dotarly. Dzieki zibi za zbiorówke, troche zamieszania bylo ale udalo sie w koncu.

Do mnie doszło trafo, wszystko w komplecie, trafo nie uszkodzone.

Ubolewam, że nie jest to taka wersja na jaką wstępnie się deklarowaliśmy i wyprowadzenia uzwojeń mogłyby dłuższe.
Dzięki

Jak tam dj_zibi wróciłeś już z urlopu.
Kiedy można się spodziewać wysyłki ?

Panowie w poniedziałek wtorek rozeźle reszte(chyba zostały 4) trafa. Prosze o podanie adresów na PW Ci co jeszcze nie otrzymali traf. Z urlopu wróciłem w poniedziałek... a co można długo :)

Wito twój adres mam reszty niestety nie!!

Ostatnia edycja:
Zibi zlituj się! Mija kolejne 2 tygodnie, a trafa nie ma.
Końcem miesiąca jadę na urlop, a chciałbym odebrać przesyłkę osobiście.

Transformator z Noratela jest tak dobry, że dzwiedziu sprzedał go w kilka dni po otrzymaniu. I to wszystko dlatego, że pomimo swoich super wielkości i super jakości rdzenia... zwyczajnie buczało. I tak o to wrócił do transformatorów z toroidy.pl :P

Ostatnia edycja:
To nie było buczenie a delikatne mruczenie, które i tak jest o wieeeele cichsze niż trafa z toroidów w wersji zwykłej.
Po za tym miałem okazje wymienić za dopłatą na te:

Z drugiej strony nie zmienia to faktu że powinno być bezgłośne.

Zibi zlituj się! Mija kolejne 2 tygodnie, a trafa nie ma.
Końcem miesiąca jadę na urlop, a chciałbym odebrać przesyłkę osobiście.

Zlituje się dla waszej 3/4ki i je w końcu nadam jak w końcu wrócę do normalności w robocie. Już niedługo myślę ze do 20/21 wszyscy czyli o ile pamiętam ostatnie 3/4 osoby je dostaniecie:)

.3lite proszę Cię ja bardzo zlituj się i po chłopsku zamknij się w sprawie zamówienia traf które Cię nie dotyczy. Tak trafa noratela są złe i do dupy i nic Ci do tego bo nie brałeś udziału w zamówieniu i nie życzę sobie byś tu cokolwiek pisał. Nie obsmarowałem Cię w Twoim temacie zamówienia kitów które według mnie sa lekko mówiąc mało pewne, źle spakowane, źle wysłane i za drogie.... nie jest to tylko moje zdanie wiec lepiej zamilcz i klep dalej Acu w domowym zaciszu.

Hmm chyba trzeba sprawdzić swoje ... Lekko mówiąc lipa by była jak by buczało :/

.3lite proszę Cię ja bardzo zlituj się i po chłopsku zamknij się w sprawie zamówienia traf które Cię nie dotyczy. Tak trafa noratela są złe i do dupy i nic Ci do tego bo nie brałeś udziału w zamówieniu i nie życzę sobie byś tu cokolwiek pisał. Nie obsmarowałem Cię w Twoim temacie zamówienia kitów które według mnie sa lekko mówiąc mało pewne, źle spakowane, źle wysłane i za drogie.... nie jest to tylko moje zdanie wiec lepiej zamilcz i klep dalej Acu w domowym zaciszu.

Ale ja nic nie wspomniałem o organizacji i o Twoim zamówieniu. Moje problemy są tylko i wyłącznie do Noratela, a Ty wpadasz w panikę jakbym Cię obrażał. Tak, te transformatory są do dupy - są za duże, buczą i są po prostu drogie. A jeśli chodzi o zamilczenie - pyskować to możesz do matki, nie do mnie.

I przy okazji - mam prawo się wypowiadać w tym temacie ponieważ wzmacniacz od kolegi Hermes'a ja będę składać z mojego kitu i transformatorem Noratela (Twoje zamówienie).

Ostatnia edycja:
Ale ja nic nie wspomniałem o organizacji i o Twoim zamówieniu. Moje problemy są tylko i wyłącznie do Noratela, a Ty wpadasz w panikę jakbym Cię obrażał. Tak, te transformatory są do dupy - są za duże, buczą i są po prostu drogie. A jeśli chodzi o zamilczenie - pyskować to możesz do matki, nie do mnie.

I przy okazji - mam prawo się wypowiadać w tym temacie ponieważ wzmacniacz od kolegi Hermes'a ja będę składać z mojego kitu i transformatorem Noratela (Twoje zamówienie).

Mimo wszystko proszę bys się uprzejmie zamknął i zajął się swoimi za drogimi, źle zapakowanymi i podrobionymi kitami. Taka mała prośba ode mnie po przeanalizowaniu tego co robisz w tym temacie od początku.

Mimo wszystko proszę bys się uprzejmie zamknął i zajął się swoimi za drogimi, źle zapakowanymi i podrobionymi kitami. Taka mała prośba ode mnie po przeanalizowaniu tego co robisz w tym temacie od początku.

Co konkretnie jest "podrobione" ?

Hmm poczytałem etykietę trafa dokładnie i czegoś nie rozumiem, miało być 46-0-46/55-0-55/18-0-18 a wychodzi na to, że jest 46-0-92/55-0-110/18-0-36 ?

w8kbc8fodryt5wlu34kj_1407970715.jpg

źle odczytujesz: przykład
0-46-92 wyprowadzenia BN-RD-VT (kolory) napięcia podają licząc od początku zwoju, środek to jest odczep mierząc od środkowego kabelka koloru RD masz 46-0-46 tak samo z pozostałymi napięciami

Kierunkami strzałek się nie sugerować, mamy do czynienia z prądem przemiennym, obrazek na szybko zmalowany w paint.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót