Wymiary: ~16(zew) 6(wew) 6,2 wysokość. Czyli sporo jak na zwykła wersję
I to jest trafo tylko 700W, my z toroidów trafa o kilowat większe do 7100 mamy szer-19/wys- 8,5 i tu jest ciekawe bo noratela te samo trafo ma szer- 24/wys- 8,5 i do obudowy by nie weszło.
Ekran po miedzy PRI a SEC niweluje ładunki statyczne.
I głównie dla tego się bierze audio, które to w standardzie mają, bo ekran zewnętrzny jak i zalać lub zamocować na podkładkach to sobie każdy może.
Nie wiem na ile ta firma jest uczciwa bo zawsze mogą odwinąć wtórne, założyć ekran i nawinąć nowe uzwojenia.
Tak jak ktoś już wspomniał, nieważne jakiej firmy trafo, ważne by zostało poprawnie nawinięte (impregnacja rdzenia, ciasne nawinięcie uzwojeń itp), bo przeważnie to rdzeń gra.
Noratel ma swoje trafa w wielu fabrycznych konstrukcjach i to po oględzinach są identyczne jak teraz dostaliśmy, czasami ma właśnie ekran po między PRI a SEC i nie zauważyłem żeby któreś wydało jakikolwiek podejrzany dźwięk.
Ale skoro mamy taką "okazje" zamówić naprawdę dobre trafo to ja chce skorzystać.
A sprawa druga wiekszosc z nas robi ten sprzet jesli nie na 20, 30 lat to do konca zycia...zeby to gralo.
Nie przesadzaj, he he. To diy i ciągłe szukanie jak nie z potrzeby to z nudów.
Ale taka konstrukcja jak np 7100 która już kosztuje swoje, pieniędzy i nerwów można by powiedzieć że jest na dłużej.
450 bardzo od niej nie odstaje, a nawet katalogowo jest mocniejsza, po drugie rzecz gustu a ten jest na duży +.
Choć widzę że zaczynają się problemy z uruchamianiem.