• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Pawel S., spiesz się z zamówieniami bo od 1 lipca poczta polska podnosi ceny!

[ Dodano: 2008-06-21, 12:47 ]
Paczka pocztowa do 1kg, priorytet - 10zł.

Monopol cholerny... Podobno kraj wolnorynkowy ale nadal królują takie firmy jak tepsa, poczta... Nawet na kolei jest monopol :twisted: NA ile jeszcze przesyłek Paweł czekasz?

melisław napisał:
NA ile jeszcze przesyłek Paweł czekasz?
caly czas na te same!! czytajce dokladnie
melisław napisał:
Monopol cholerny... Podobno kraj wolnorynkowy ale nadal królują takie firmy jak tepsa, poczta... Nawet na kolei jest monopol
jeszcze kilka lat... i zachodnie firmy beda mogly wejsc na nasz rynek... tylko niepamietam ile dokladnie

Wielkie dzięki :) Napewno ułatwi to uruchomienie uniampa mniej zaawansowanym userom.

PS: Brak polskich znaków powoduje, iż tekst jest bardzo słabo czytelny ...

Może ustaw kodowanie na UTF-8? Tylko nie w notatniku ....

MariuszElektro napisał:
bprzem Użyłem twoich fotek ;) Chyba nie jesteś zły :)

Spotkamy się w sądzie!

;-)
Opis na stronie jest wystarczający do uruchomienia tego wzmaka i wszyscy powinni sobie poradzić. Dopisz jeszcze, żeby trzy razy sprawdzić czy nie ma zwartych ścieżek itp - ogólnie poprawność montażu.

Nie na temat...
Ale kto teraz używa iso-8859-2? Nikt :] UTF-8 jest o wiele bardziej elastyczny :D Że tak się wyrażę :P

Quester cudny90 Dajcie sobie siana ;) Najważniejsze, że o uruchomieniu jest już wszystko powiedziane :) I stronka działa :razz:

bprzem napisał:
Dopisz jeszcze, żeby trzy razy sprawdzić czy nie ma zwartych ścieżek itp - ogólnie poprawność montażu.
...oraz, czy nie ma przebicia między tranzystorami (jeśli nie są izolowane) a radiatorem.

To ja jeszcze się wtrącę. Jest szansa na zamówienie części, a konkretnie chodzi mi o SAME tranzystory końcowe (najlepiej parowane ;) ) :?:

Szopler, tranzystory koncowe dosc tanio mozesz kupic na allegro. do tych zestawow dodatkowych brakuje tylko tranow koncowych i kondow do zasilacza
ale szczegoly dopiero jak sie wszystko zakonczy

A u kogo konkretnie bys polecil? Tez sie spoznilem z zamowieniem niestety ;/

A moze by tak druga tura:P?

Pawel S. napisał:
Szopler, tranzystory koncowe dosc tanio mozesz kupic na allegro. do tych zestawow dodatkowych brakuje tylko tranow koncowych i kondow do zasilacza
ale szczegoly dopiero jak sie wszystko zakonczy

Znalazłem wszystko oprócz:
2SA1837 i 2SC4793

możesz coś poradzić? Zamawianie w TME (tylko) tych tranów mi się nie kalkuluje...

Szopler, zamowilem dodatkowych 10 zestawow w skladzie ktorych brakuje TYLKO toshib (2SC5200 i 2SA1943) oraz kondensatorow 10000uF/50v - cala reszta razem z PCB bedzie!
tylko niepytaj narazie o cene - podam wszystko jak bede mial wszystkie czesci

Ok, ok. THX za info :).

[ Dodano: 2008-06-27, 22:29 ]
Ja bym potrzebował jedynie:
- 2x 2SC4793
- 2x 2SA1837
- NTC100k

Resztę już mam bądź zamówiłem na Allegro...

[ Dodano: 2008-06-29, 19:34 ]
PS. Oczywiście trany parowane ;)

Powrót