• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

gi napisał:
Aha płytka pcb nie jest mi potrzebna, mam już dwie
dobrze ze napisales - w takim razie mam 2szt wolne
Quester napisał:
Kilka uwag odnośnie zestawu elementów:
Primo: problemy z liczeniem. Mam nadmiar kondów 100nF i tranów BC546
Secundo: kond 47uF/25V zamieniony został na 47uF/63V i jest za duży (nie mieści się koło konda 10000uF).
Poza tym wszystko gra i buczy (OFC jeszcze te nieszczęsne rezy, ale to już zostało omówione).
o tym wspominal mi juz UKA
kond 100nF jest dodany poniewaz irek napotykal nieraz na problemy i usuwal je wlasnie dodatkowym kondem 100nF
tranzystory powinny sie zgadzac - na rozpisce irka ta pozycja znajduje sie w 2 grupach czesci. tak wiec zsumowalem je ale ze nie wkladalem tego na plytke to niewiem czy ilosc sie zgadzala. no i lepiej zeby bylo za duzo niz za malo ;)
co do konda 47uF to juz tez dawno pisalem ze niebralem pod uwage rozmiaru - bralem bo bylo baaardzo tanio :P (chyba 7 czy 9zl za 700szt z przesylka)
no a zamiast konde wejsciowego 4,7uF jest 2,2uF

Quester napisał:
może ktoś jakiś błąd wypatrzy ?
nie zastosowales kabelkow odemnie :evil:
no i cos WIMY nie widze
bart210 napisał:
Pawel S., list zwykły czy polecony?
polecony priorytet

Ja właśnie dostałem elementy :) Na razie wszystko wygląda ok, później policze :D

Serdeczne dzięki Paweł :)

Ja też przed chwilą odebrałem paczuszkę. Zaraz będę wszystko sprawdzał :smile:

Posprawdzałem i jest wszystko w porządku (poza oczywiście tymi rezystorami). Wielkie dzięki Paweł. Należy Ci się duża beczka piwa :smile:

BTW. Ten kto chciał czarną soldermaskę niech mi lepiej w drogę nie wchodzi :cool:

Eee, wystraszyłeś się :D Trzeba ścieżki posprawdzać, a potem nie ma się co bać ;)

Ja właśnie posprawdzałem wszystko i jest OK :) Nic nie mam za dużo :(

No i te za duże kondki .. Chyba kupię sobie odpowiednie ...

Czekam na lutownice i biorę się za składanie ;)

Ja nie sprawdzałem ścieżek, chociaż zwykle to robię. Troszkę się zniechęciłem. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

a i ja dzisiaj odebralem paczuszke.
poziej rzuce okiem czy wszstko sie zgadza.
a moze i pokusze sie w wolnej chwili o zlozenie ampa (tylko w nocy to nie robota;/)

[ Dodano: 2008-08-04, 22:13 ]

zaczynamy;)

Mój UNiamp :) :) Jeszcze pozostało przylutować główne tranzystory.. I tylko uruchomić :)

Załączniki

• img401_758.jpg
    img401_758.jpg
    53.6 KB · Wyświetleń: 0
Prośba do tych co jeszcze nie polutowali Uniampa - sprawdźcie czy na płytce nie ma mikro zwarć!!

Powrót