• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Cena PCB wyniesie 12-15 zł/szt zakładając wykonanie wg nastepującej specyfikacji:
- laminat FR4 1,5mm
- miedź 70ľm
- soldermaska po obu stronach
- jednostronny opis

Rewelacja, zamawiam sztukę ;) i oczywiście czarna soldermaska czyli:
c4meleon......x.....1

c4meleon, kolor będzie taki jaki będzie chciała większość zamawiających.

Ja też jestem chętny na 1 PCB :wink:

Hmm, wszystko super, bardzo tanio, tylko jak byśmy zrobili z wysyłką?

Może quester jedną wysyłką przesłał wszystkie płytki do Pawła, a Paweł powysyłał by płytki razem z elementami? Wyszło by dużo taniej ...

No chyba, że Quester powysyła płytki listem za 1,5zł :P

bart210Wiem, ale żeby wiedzieć jaki kolor wybierze większość to trzeba chyba powiedzieć jaki się chcę i na podstawie tego wybierze się docelowy kolor. Pozdro

gilbert, przyblizony koszt byl podany wczesniej i bylo to ok 65zl. jednak juz teraz wiem ze bedzie to wiecej bo np zapomnialem o takim drobiazgu jak bezpieczniki...
no i np akcesoria montazowe trzeba bedzie doliczyc oraz kawalek alu na radiator...

Dzięki za odpowiedź :)
1. Michał K. -------- potwierdzone, wszystko
2. UKA ------------- potwierdzone, wszystko
3. UKA ------------- potwierdzone, wszystko
4. bawolek ------------POTWIERDZAM, z tranami i kondami
5. cudny90 ----------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami
6. Szymool -----------
7. Gilbert -------------- potwierdzam, wszystko
8. bart210 ------------ POTWIERDZAM, trany i kondy
9. c4meleon ---------- POTWIERDZAM, wszystko + 4 kondy 10 000uF + 4 MUR860 + dwa komplety silver-miców do symków :)
10. miki ---------------
11. leszczunio --------
12. sechmet ----------
13. Herminator ------- potwierdzone, wszystko - juz wplacone
14. MariuszElektro --- POTWIERDZAM, z tranami i kondami

Dzięki za odpowiedź :)
6. Szymool -----------
9. c4meleon ---------- POTWIERDZAM, wszystko + 4 kondy 10 000uF + 4 MUR860 + dwa komplety silver-miców do symków :)
10. miki ---------------
11. leszczunio --------
12. sechmet ----------
15. dolphin123-------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami

6. Szymool -----------
10. miki --------------- potwierdzam, pelen zestaw (a jak Ci zostanie to moze 2;))
11. leszczunio --------
12. sechmet ----------
15. dolphin123-------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami

jak bedziesz mial troche tych tranow moznaby pobawic sie i poparowac je... z wiekszej ilosci pewnie uzbiera sie kilka komplecikow o podobnych paramatrach;) - jak szalec to szalec:))

Mam jedną uwagę, co to tego zestawu kupować tylko i wyłącznie z sprawdzonych źródeł i najlepiej jakby były już poparowane trany. Tak więc allegro odpada! Najlepiej kupować na TME :) Bo jak coś źle będzie to pójdzie z dymem z pierwszym włączeniem wzmacniacza.

w sumie nie pamiętam czy Irek nie wspominał czegoś na temat tranów i ich rozbieżności parametrów. Wiadomo że jeden wzmak jest bardzo wrażliwy na ten rozrzut a inny mniej. np. kumpel uwalił jeden kanał alepha5 właśnie z tego powodu.
chociaż myślę że jak wszystkie będą z jednej serii to nie będzie problemów

Trany w TME są podobno mieszane, Paweł bierze z allegro, od sprawdzonego gościa od którego ja też je kupowałem ostatnio i są to na 100% oryginały.

c4meleon Tak Tak zgodzę się!! I tak ma być konkretnie, sprawdzone i przetestowane o to chodziło :) Tak więc z allegro proszę zamawiać :)

Nie sprawdzałem osobiście akurat tych tranzystorów, ale u nas w firmie zamawiamy inne i są to na 100% oryginały. Poza tym Tme, to raczej poważna firma i nie powinna bawić sie w podróbki. Ja nikogo nie namawiam, ale w razie czego mogę coś stamtąd pociągnąć zapewne z niezłą zniżką.

pobawilem sie troche i pospisywalem co, gdzie kupic.
teraz tylko czekam na odpowiedz dj_zibi co do kondow bo w TME ich niema...

[ Dodano: 2008-05-12, 10:27 ]
panowie zamawiajacy KITy - jak chcecie jakies czesci od allegrowiczow A441, javoreczek, sm-elektronik_pl lub z humy i TME to piszcie - oczywiscie koszt bedzie wliczony

[ Dodano: 2008-05-12, 11:17 ]
podliczylem koszt kompletnego zestawu na elementach 1% itp z przesylkami i wysylka do was. calosc szacowana jest na 80zl
koszt zestawu bez tranow i kondow do zasilacza to minus ok 20-25zl

Powrót