ale po co TB jak sluchalem bardzo fajnie brzmiaca szerokopasmowke produkcji STXa rowniez na membranie z tej samej seri? poczekamy az wejdzie do produkcji i sie zrobi cos oryginalnego
a to ja nic o tym nie wiem
napisz coś więcej
rozmiar itd
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ale po co TB jak sluchalem bardzo fajnie brzmiaca szerokopasmowke produkcji STXa rowniez na membranie z tej samej seri? poczekamy az wejdzie do produkcji i sie zrobi cos oryginalnego
ja myslalem o tanich papierowych teslach ktore byly na allegro
do tego mission + niezbyt skomplikowana zwrotnica i mamy alternatywe dla altusa![]()
a taki gdm 18/80
WM.STX.6,5
Pytam ponieważ ostatnio jak coś zamawiam i się następnie dowiaduje że paczkę wiezie GLS to się wole iść już "pochlastać" ostatnio GLS jechał dwa tyg. ! z fili oddalonej ode mnie zaledwie o 90km! Fornir jak zamówiłem pocztą w poniedziałek to we wtorek wysłali a w czwartek w południe już miałem (i to przez cała Polskę szła paczka!) a na dodatek jeszcze taniej! Sry za ten OT, ale myślę że jest on wartościowy gdyż podsumowując - PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ KURIERSKĄ GLS ! (no chyba że szkoda komuś dopłacić te 5 zł za innego kuriera a chce później czekać 2tyg....) PS Nie pamiętam już teraz dokładnie który, ale chyba "Siódemka" albo "OPEK" potrafią przyjechać nawet o godz. 22 ![]() ![]() | ![]() |
czy przy zakupie w STX występuje opcja wysyłki pocztą ?
to co piszesz to przypadek z twojej okolicy. ja u siebie chwale wlasnie JEDYNIE GLS! bo cala reszta to porazka - najgorzej robia chlopaki z DHLa jakosc uslug nie zalezy od firmy tylko od jej pracownikow kolega pracowal w DHLu i poznalem troche warunki panujace w takich firmach co nie zmienia faktu ze faktycznie obecnie poczta poprawila jakosc swoich uslug i na nich od lat nie narzekam ![]() | ![]() |
Jak byście zobaczyli co koleś z DPD robi z paczkami gdy do naszej firmy przyjeżdża to by wam cenka opadła... to spoko koleś ale pakowanie paczek na samochód w jego wydaniu to masakra,małe paczki normalnie dostają skrzydeł... dużymi nie rzuca bo za ciężkie,w zamian za to dostają z kopa i szorują po podłodze na koniec auta... | ![]() |
Na jednym roku studiów (tylko pierwszym, jak się później okazało) ze mną było dwóch chłopaków, którzy dorabiali w firmach kurierskich. Nasłuchałem się opowieści pt. "co zniesie paczka i samochód" i ciężko było uwierzyć w głupotę tych ludzi. Same opowieści pewnie były mocno ubarwione ale traktowanie powierzonej własności w taki sposób nie wynikało nijak z napiętego grafiku i braku czasu, tylko z głupoty. Opowieści utwierdziły mnie w tym, że to nie jest zjawisko rzadkie, tylko dość powszechne-sam się kilkakrotnie przekonałem o tym, więc teza jest raczej słuszna. Należy mieć pretensje do firmy lub jej filii, jako całości a nie pojedynczego pracownika. To kierownictwo ustala kulturę organizacyjną a pracownicy się do niej niejako wpisują (mundurki, homogeniczny system informatyczny, kultura osobista czy higiena osobista). Nie usprawiedliwiam pracownika, ponieważ powinien ponieść konsekwencje, choć zwolnienie to może zbyt surowa kara. Ukarałbym natomiast jego szefa, który na 100% o tym wie, lub się przynajmniej domyśla. Idąc tym tokiem rozumowania należałoby poinformować o poczynanaiach centralę a nie lokalnych szefów. | ![]() |
Co do wysyłki kurierem, można wybrac dwie dodatkowe opcje: - ostrożnie szkło - sposób magazynowania i transportowania paczki (oznaczenie spodu i góry) w przypadku transportowania płynów. Obie niestety są dodatkowo płatne w większości firmy i kwalifikują się do sortowania ręcznego i "specjalnego traktowa", czy tak jest.. ? dobre pytania. Spotkałem się że, kurier dostarcza paczkę do góry dnem.. Tego chyba raczej nie zmienimy, ale uwagę trzeba chyba zwrać i reklamować. | ![]() |
Nie na temat...
| ![]() |
to popros STX o wyslanie DHLem - ostatnio oni mi przywiezli paczke z STXa | ![]() |
ir0nhide dramatyzujesz raz Ci paczka szła dłużej. Ja mam do czynienia z tą firmą od wielu lat i tylko raz nawalili ( pracownik który obsługuje mój region maił wolne a zastępca nie mógł do mnie trafić ) | ![]() |