Z obserwacji wnioskuje że niezły z Ciebie specjalista i udowadniacz braku profesjonalizmu firm szerokiemu gronu.
Napisałem wyraźnie że to moje subiektywne zdanie. Ja niczego nie udowadniam i nie zamierzam.
Tylko żeby udowodnić komuś brak profesjonalizmu to trzeba być minimum na "równi" dokumentacją prac z osobą oskarżaną.
Tak ? To ciekawe , pierwszy raz słyszę takie twierdzenie. Jak już pisałem niczego nie udowadniam.
Tylko w większości przypadków im więcej parametrów i danych technicznych jest podanych tym firma jest bardziej profesjonalna.
Może pochwalisz się jaki ty jesteś profesjonalny i jakie wiarygodne pomiary zniekształceń wykonujesz ??
Nie, ja niczego nie produkuję i nie sprzedaję. Może Ty pochwalisz się pomiarami swoich zwrotnic których tyle sprzedałeś na allegro ?
Nie wiem po co ta prowokacja z Twojej strony.
Czy zatem wszystkie firmy na świecie produkujące głośniki i nie pokazujące zniekształceń są nieprofesjonalne ??
Nie. Nie napisałem że STX ich nie robi tylko zapytałem czy nie mają własnych skoro posiłkują się cudzymi ale już chyba wiem dlaczego zostały użyte Twoje i do tego na mnie naskoczyłeś.
Czy jak czegoś nie widać oznacza ze tego nie ma i trzeba udowodnić całemu światu ze tego nie ma ??
Ale o co Ci teraz chodzi ?
A jak udowodnić ?? Krzakami zamiast pomiarów ... ale ludzie to łykną a ty będziesz bohaterem ( obrońcą uciśnionych ) ??
Zachowujesz się jakbyś miał najlepszy sprzęt pomiarowy na świecie i tylko Twoje pomiary są super. Domowym sposobem da się wykonać wiarygodne pomiary to tylko kwestia doświadczenia i wiedzy.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Pomiar charakterystyki mamy nawet na stronie i specjalnie się do niego nie odnosiłem z powodów jak powyżej. Oczywiście dysponujemy kompletem pomiarów ale po pierwsze - zawsze lepsze w udowadnianiu są pomiary osoby bezstronnej po drugie pomiary trzeba przygotować do publikacji.
Po tym co Adam do mnie napisał wnioskuję iż nie jest osobą bezstronną.
Skoro posiadacie komplet pomiarów to na pewno wielu chętnie je obejrzy na waszej stronie. Nie uważasz ?
Odwrócone czy normalne - nie ma znaczenia albo mamy dziurę albo górę - na jedno wychodzi. Chociaż może nie normalne jest lepsze bo z dwojga złego lepiej koresponduje z kształtem membrany.
To Twoje teoria czy sprawdzałeś na pomiarach oba rodzaje zawieszeń ?
dużo było takich głośników na rynku i wcale nie były takie the best Off.
O kto mówi że były ? Może właśnie dzięki temu minimalizowano wpływ zawieszenia górnego.
Dla mnie to ten głośnik jest bardzo podobny do starych TVM ARN188
W czym jest podobny?
Podobieństwo jest tylko w materiale membrany, oba są z powlekanej celulozy, brzmieniem w ogóle nie są podobne.
Dobrej średnicy z arn188 nie ma, a jak poczytasz o W170S to jego użytkownicy raczej chwalą średnicę.
Sam potwierdzam bo mam oba te głośniki.