Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak tam obiecane pomiary?
Chwilowo nie mam czasu na rozłożenie sprzętu pomiarowego.
wszelkie dublowane konta sa przez nas wykrywane... ale nic nie zrobimy jak ktos zalozy inne konto na innym IP itp nie mozemy nic zrobic az nie podpadnie | ![]() |
i dlatego nie zgodzisz sie na wymiane glosnikow na "sprawne"?i jeszcze jedno, poważne firmy słuchają głosu klientów, dotyczące produktów, a nie zastraszają ich za wskazanie jakiejś wady
To zamieść te na podstawie których twierdzisz, że jest jakiś problem.Chwilowo nie mam czasu na rozłożenie sprzętu pomiarowego.
SW, wysłałem maila z zapytaniem o te samochodowe 8".
Możesz coś o nich napisać?
Kiedy będą dostępne i jakie są parametry tego głośnika z nową membraną.
Postaramy się je udostępnić jeszcze przed świętami
No nie wiem czy tak obudowa - wzrost THD w tych okolicach .Wyraźnie widać, że taki charakter jak widać przy 1,2kHz to właśnie wpływ obudowy - po zastosowaniu wytłumienia problem został zminimalizowany
Raven, zawsze z takiej odległości mierzysz ?Pomiar przy 30cm od membrany .
Nie zaliczyłbym tego głośnika do miękko membranowych.
Echo nie podał jeszcze z jakiej odległości mierzył, bo to tez ma spore znaczenie.
I czemu to dowodzi ??Mod na impedancji wyraźnie wskazuje przy jakiej częstotliwości membrana traci sztywność.
na którym nic nie widać bo zapaskudzony odbiciami .1M, ok. 2v.
A do jakich ?Nie zaliczyłbym tego głośnika do miękko membranowych.
Nie ja :Raven, zawsze z takiej odległości mierzysz ?
Jak już wspominałem przy tej czerwliwości zwykle jest to rezonans krawędzi membrany "cone edge resonance "Mod na impedancji wyraźnie wskazuje przy jakiej częstotliwości membrana traci sztywność.
Jeżeli to problem obudowy to :
a) można zmierzyć bez obudowy , szczególnie na impedancji powinno się zmienić.
b) zmierzyć w innej obudowie np dużo większej o innych częstotliwościach dyfrakcji
Dokładnie tak - jest to tak zwany edge problem - genezy są dwie - po pierwsze "wystające" zawieszenie zachowuje się trochę jak kosz głośnika bez podfrezu. Druga sprawa to to, że samo zawieszenie również "gra"Często w okolicach 1k jest górka dyfrakcyjna i jak się mierzy w obudowie to ten uskok jest maskowany .
Pomiar powinien być wykonany w odgrodzie raczej .