• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Maxi napisał:
obawialem sie kompletnego braku basu... mila niespodzianka, glosnik kopie jak porabany :P

A nie mowilem? :razz: nie sluchaj gosci ktorzy nie mieli glosnika w recach...wiesz o kim mowie :wink:

[ Dodano: 2008-12-19, 20:13 ]
BTW> zobaczysz ile ma basu ten 15" :smile:

marian napisał:
A nie mowilem? :razz: nie sluchaj gosci ktorzy nie mieli glosnika w recach...wiesz o kim mowie :wink:

Uderz w stół a nożyce się odezwą?

Nie pokazuj swojego marnego pojęcia o PA, bo jakbyś nie wiedział że nadstawki na 1' + 12' daje się na standach albo rurach mocujących, i wtedy na sali lub na plenerze taki zestaw zginie z kopiącym basem (80Hz w góre) jak fajerwerki na sylwestra ;) bo od czego niby ma się odbić dzwięk jak ma to miejsce na pokazanej fotografii (podłoga)? I napisałem satysfakcjonującego basu, skoro Cie satysfakcjonuje bas z 12' to czemu dorobiłeś sobie suba? ;) Nie twórz mitów ot co i odczep się ode mnie bardzo Cie proszę bo wcale nie majać zamiaru się denerwować, robię to właśnie z Twojego powodu.

Maxi, to czekamy na końcowy efekt :)

wasik1989 napisał:
Nie wierz w to co piszą ludzie na forach, sprawdź to sam, już nikomu nie można wierzyć i ufać

Dokladnie Wasik,dokladnie. Tu masz przyklad wystarczajacy,i przestan juz wypisywac swoje poglady na swiat bo nikomu nie chce sie tego czytac. Maxi mial juz wiele glosnikow wiec nie jest to laik ktory przeszedl z plastikowych pierdziawek na taki glosnik,wiec jesli mowi ze glosnik gra basem to tak jest. A ty,skoro nie slyszales nowych glosnikow stx-a,ba,nawet ich w rece nie trzymales to nie pisz bzdur na ich temat.

[ Dodano: 2008-12-19, 23:32 ]
wasik1989 napisał:
skoro Cie satysfakcjonuje bas z 12' to czemu dorobiłeś sobie suba?

To do mnie czy do Maxiego? zreszta nie wazne bo czy to jest do mnie czy do Maxiego nie zmieni faktu ze to pytanie jest idiotyczne <załamka>

fajnie :D
szkoda tylko ze nie spojne stylistycznie. ale moze niedlugo zrobia cala kolekcje ;)

[ Dodano: 2008-12-20, 22:59 ]
widze ze zmienili tez stronke internetowa - szkoda ze nie ma juz angielskiej wersji :???:

widze nowa samochodowke http://shop.tvm-valmez.cz/autoreproduktor-arx-200–00-4-p-203.html

[ Dodano: 2008-12-20, 23:07 ]
wycofuje sie z pierwszego zdania - jednak sa spojne stylistycznie :mrgreen:

Ten Arn180 ma alu membrane? Czy tylko stylizowana na aluminium? Ktoś może wie?

wasik1989 napisał:
nadstawki na 1' + 12' daje się na standach albo rurach mocujących, i wtedy na sali lub na plenerze taki zestaw zginie z kopiącym basem (80Hz w góre)

Nie chce robić śmietnika ale akurat to jest niestety prawda, fizyka się kłania.

Shiver napisał:
Ten Arn180 ma alu membrane? Czy tylko stylizowana na aluminium? Ktoś może wie?
Ja tu celulozę widzę...
1aa9cc4c03f44c764c8f3ab3858da89d.image.200x130.jpg

Shiver, na glownej stronie dali takie fotki z roznym wykonczeniem. w danych sa juz tylko takie same czarne membrany :P

OO Ciekawe te Tvm'ki, ciekawie wyglądają ale parametrów jeszcze żacnych nie widać .
Ktorys napewno wezmę na próbę ;-) a tak btw tam ponizej jest "Další: Reproduktor ARN-150-00" myślicie że to nowa wersja arn 150 ? możę w koncu srednica ożyje :)nowy ARN

Paskudna jest ta kopółka z włókna węglowego ( o ile to jest włókno :-) )

Powrót