wiem , ze stx jest producentem mi chodziło tylko na pewne zobrzowanie problemu gdyby stx kupował sam u siebie głośniki to by nie płacił z awx 96 zł tylko mniej
tiaaa tylko z czego by sie wtedy utrzymalo to wszytko ....jak przeprowadzać badania, projekty ? ....
gdzie reklama, i ktos zewnetrzny kto to projektuje np zwrotki ? ....
dlatego dalej ten twoj wczesniejszy tekst jest smieszny ......
a porównanie siest na 15cm glosniczku do 3 droznej kosntrukcji na 8" wooferku jest conajmniej komiczne ! ....
wiesz co do samych ich cen i czy podniosą czy nie jak dla mnie to bez roznicy nawet jak by kosztowaly 500pln za sztuke to bym ich nie kupił i tyle ( z innych powodów niz sama cena

)...... jak podniosą ceny to po prostu sie nie wybiją i dalej pozostaną "kiepskim stxem" ... (patrz na historię tonsila ;p )
nie ukrywajmy konkurowanie z takimi jak SEAS, VIFA itd byla by bez sensu to wymaga mega budżetu na reklamy itp sprawy jak chcą istnieć to po prostu muszą dobrymi jakosciowo przetowrnikami celowac w polke cenowo troche nizszą niz seas vifa itd ( seria AWXbedzie wtedy takim czyms jak dayton dla amerykanow)..... jak przesadzą troche z ceną i zaczna sie zblizac do takich jak seas vifa.... to po prostu te duze koncerny ich zjedzą bo kto ze swiata bedzie kupowal stxa jak w podobnej cenie ma "znanego na swiecie" i taka jest prawda !.....sam bym ich nie kupowal i takich ludzi jest wiekszosc ...nawet jak jakosc ta sama (lub podobna) to dla samego napisu "made in norway", "seas" i dla samego samopoczucia wybiore wtedy norweskie zabawki ;p ...myślicie ze będę w tym wyborze na rynku DIY sam ? ;p wezmy chociaz bagaz dosiwadczen, tradycje ... to tez sie liczy ...(scan speak to nie tylko jakosc (ktora osotanio leci na dół) to cale lata pracy doswiadczen itd...)
oby ludzie od ich (STX) marketingu zdawali sobie z tego sprawe i nie dali d...y jak kolesie z tonsila ;p
PS nie unisolem sie po prostu przeraziłem sie brakiem logicznego myślenia nieuwzględniającego zarobek,koszt utrzymania firmy jej rozwoju, realną sytuacją w dzisiejszym swiecie itp .....ot i wszystko
EOT dla mnie ;p