Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wniosek: dwudziestka AWX jest gorsza od tonsilowych, blaszanych staroci:lol:.
http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html
http://www.stx.pl/gdn.html
Wzorniczo niedopasowane? Arwas,tyś trzeźwy?![]()
Racjonalny, jamess8 , nie, po prostu powinni sprzedawać tonsila i było by cacy![]()
niestety SW za wszelka cene dazy do redukcji znieksztalcen itp itd i ten caly charakter gdzies znika
Niby jest seria stara seria SC ale
przymierzalem sie do klonowania tych kolumn... ale skoro tonsil znowu upadl to nie ma juz sensuTo moze doczekamy sie dobrej i taniej 5-7 calowki z polipropylenu? Cos na wzor Tonsila GDN 17/50/6 F. Z dobra kopulka mozna by bylo robic fajne paczki na prostych filtrach pierwszego rzedu. Cos jak Tonsil Pulse.
O szerokopasmowkach, czy kopulkowych sredniotonowcach to juz nawet nie chce mi sie pisac...
Zero kultury i zero klasy. Ja nie czyniłem uwag ad personam, ale tobie widzę takie zasady są obce. Uważaj więc chłopczyku kogo wyzywasz, bo w przeciwieństwie do ciebie, ja nie jestem internetowym tchórzem i brnięcie w takie prostackie zaczepki z twojej strony może nie pozostać dla ciebie bez konsekwencji. Niektórzy chwalą mortadelę, inni Tonsile. Wolno im. Nie wiem jakie jest znaczenie słowa wyrażnie. I nawet nie chce mi się próbować domyślać o co ci chodziło, bo jak swego czasu wypisywałeś bzdury o efektywności, to upewniłeś mnie w przekonaniu, że twoje opinie odnośnie techniki głośnikowej są mało wartościowe. Aha. Czyli głośnik niskotonowy musi mieć membranę papierową, inaczej nie jest niskotonowy i nie zagra. Węglowe więc Scan Speaki i inne Focale są do d. Gratuluję. Idąc tym tokiem rozumowania, moje TIW200SX mogą się schować, bo Tonsil je rozłoży, nieważne że są to jedne z najlepszych niskotonowców jakie słyszałem i że w przeciwieństwie do ciebie je w ogóle słyszałem i mam porównanie do tych twoich wspaniałych Tonsili. No i rzeczywiście wielki problem w tym, że dwudziestkę AWX trzeba nisko ciąć. No chyba, że ktoś chce to łączyć z wysokotonówką. W sumie w przypadku osób, które dobierają głośniki do zestawu porównując ich efektywności mocowe, wszystko jest możliwe... I koleżko nie nadużywaj caps locka. Bo do tego co na początku napisałem dojdzie jeszcze moje postrzeganie ciebie przez pryzmat zachowań tzw. dzieci Neo. Ty jemu do pięt wiedzą i doświadczeniem nie dorastasz, więc przynajmniej się nie ośmieszaj próbując stawiać się ponad nim. On projektował np. na Scan Spakach, Focalach, Vifach, Visatonach, Wacecorach, Seasach, itd. mając porównanie do Tonsili i pisząc jak w tym porównaniu Tonsile wypadają. Ty gloryfikujesz Tonslie, więc rzeczywiście guzik w porównaniu z tobą wie i guzik słyszał. Chyba niestety tak i podejrzewam, że to nieprędko się zmieni. | ![]() |
niestety SW za wszelka cene dazy do redukcji znieksztalcen itp itd i ten caly charakter gdzies znika
Poza tym ostatnio rozglądałem się za głośnikami do monitorów za 400PLN i z oferty Daytona można już coś fajnego wybrać więc panowie nie narzekajcie że jest tylko STX u którego nic nie idzie kupić i Tonsil którego niema ![]() | ![]() |
Panowie o spokój proszę i apeluje ![]() | ![]() |
I dobrze robi
No ale znika ta miła druga harmoniczna z membrany papierkowej jak w tonsilach, i potem brzmi to jak dzień bez słońcahehe
Sytuacja podobna jak w lampowcach. Podoba się brzmienie, bo jest przyjemnie dla ludzkiego ucha zniekształcone z uwagi na generowanie parzystych harmonicznych przez lampę. Ale jest to brzmienie zafałszowane i zniekształcone
Ja się dziwie, że STX i tak robi tyle tych głośników. Spokojnie mogli by miec 1/3 oferty i też by było git. Np taki usher ma garstke głosników a sprzedają sie jak ciepłe bułeczki, podobnie seas ostatnio zmniejszył ofertę o jakieś 30-40%
Ja teżMuzyka ma wywoływać emocje i stwarzać wrażenie współobecności z muzykami, więc wybierając między kolumnami neutralnymi bez "zniekształceń i zafałszowań" ale bez życia, a tymi grającymi drugą harmoniczną wybiorę raczej te drugie.
Oj nie, to zbytnie uproszczenie. W końcu ucho podczas koncertu "zbiera" dźwięk na żywo, bez dodawania tego czy owego. Sprzęt natomiast odtwarza zebrany mikrofonem dźwięk np. wnosząc właśnie te parzyste. Czyli dodaje coś ponad to, co słyszy ucho. Trudno więc zgodzić się z tym, że to jest bliższe rzeczywistości, skoro ma dodane do oryginału więcej, niż w przypadku sprzętu, który nie dodaje, podobnie jak na koncercie nie robi tego narząd słuchuChodzę dość często do filharmonii i muszę powiedzieć, że właśnie takie zniekształcone brzmienie jest bliższe brzmieniu instrumentów na żywo.
lubilem te papierowe charakterystyczne brzmienie tonsili
No ale znika ta miła druga harmoniczna z membrany papierkowej jak w tonsilach, i potem brzmi to jak dzień bez słońca
Oni tak padaja i wstają już trzeci raz. Pewnie sami stracili orientacj e co robia i dlaczego. Ale Seas ma jakis fajny polipropylen ze stozkiem fazowym, więc może cos na tym zamiast wikłać się w zakupy od niepewnego wytwórcy?przymierzalem sie do klonowania tych kolumn... ale skoro tonsil znowu upadl to nie ma juz sensu
itd itp.
No i wlasnie o to chodzi, ze maja nieduzo glosnikow, ale kazdy jest wart zakupu. A tu patrzysz na cennik STX i nie ma w czym wybierac, nie mowiac o tym dostepnosc jest niemal zerowa.
Problemem jest dostępność a nie oferta. Ta jest nawet za duża.
Z domowych głosników mamy 3 wysokotonówki - ok , coś koło 10 średniotonówek - która firma tyle ma średniaków (?)
niskich i nisko-średnich jest na pęczki aż sie liczyć nie chce ale ze 40 modeli na oko.A pominąłem głosniki samochodowe i estradowe.
Śmiało możnaby zredukować ofertę i zadbać o dostępność tego co sie zostawi i nikt by nie marudził.
przjezyjcie oferte monacora, to jest dopiero profesjonalne podejscie(kilkadziesiąt głośników) samych szerokopasmowych maja tyle ile nie jedna firma wszystkich razem, pełęn przekrój. A seas i usher nie porównujmy do stx bo poki co xavian czy sonus nie zamawiaja głośników z Józefowa....No i wlasnie o to chodzi, ze maja nieduzo glosnikow, ale kazdy jest wart zakupu. A tu patrzysz na cennik STX i nie ma w czym wybierac, nie mowiac o tym dostepnosc jest niemal zerowa.
przjezyjcie oferte monacora, to jest dopiero profesjonalne podejscie(kilkadziesiąt głośników) samych szerokopasmowych maja tyle ile nie jedna firma wszystkich razem, pełęn przekrój. A seas i usher nie porównujmy do stx bo poki co xavian czy sonus nie zamawiaja głośników z Józefowa....