• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

UWAGI MODERATORA
Wracamy do tytułowego wątku... Wszystkie personalne żale wg regulaminu powinno kierować się do administracji forum.

10. Administratorzy i Moderatorzy posiadają możliwość blokowania wątków, usuwania wiadomości lub przenoszenia do innego działu jeżeli (w subiektywnej ocenie Administratora lub Moderatora) dana wiadomość została napisana w niewłaściwym dziale, obniża ogólny poziom forum, jest powieleniem problemu już omówionego na forum lub w dziale artykuły na stronie głównej serwisu lub została napisana w sposób niezrozumiały (popełnienie licznych błędów ortograficznych, nieprecyzyjny opis problemu) oraz jeśli nie spełnia wymogów niniejszego regulaminu

11. Administrator/Moderator nie ma obowiązku informowania strony zainteresowanej o usunięciu wiadomości lub przeniesieniu wątku do innego działu. Możesz sprawdzić, gdzie aktualnie znajdują się twoje wiadomości korzystając z opcji "Szukaj" i wyszukując posty swojego autorstwa. Administrator i Moderatorzy nie będą odpowiadać na PW i e-mail'e z zapytaniem dlaczego post został unięty/przeniesiony/zablokowany.

12. Jeśli Twój post "zniknął" lub został przeniesiony do innego działu nie pisz kolejnego postu o tej samej treści. Dublowanie usuniętych/przeniesionych postów skutkować będzie ostrzeżeniem lub/i czasowym zakazem pisania.

13. Administrator i Moderatorzy mają w uzasadnionych przypadkach nieograniczone prawo ingerować w treść wszystkich postów zamieszczanych na forum DIYaudio.pl nie informując o tym fakcie autora postu.

Nie na temat...
13. Administrator i Moderatorzy mają w uzasadnionych przypadkach nieograniczone prawo ingerować w treść wszystkich postów zamieszczanych na forum DIYaudio.pl nie informując o tym fakcie autora postu.

Niezgodne z prawem, zgłaszać czy mam wypier.. bo nie akceptuje? To że możecie usunąć post wystarcza do wszystkiego.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam,

doszły do mnie T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X i aby rozwiać wątpliwości związane z fotografią na stronie STX-a to informuję, że mają membrany w kolorze srebrnym. Proponuję dokładnie je oglądać, ponieważ obydwa z moich egzemplarzy mają delikatne, aczkolwiek doskonale widoczne na błysczącej powierzchni wady. Raczej kosmetyczne i bez znaczenia jeśli chodzi o dźwięk ale niestety mają i to widać.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Załączniki

• IMAG0285.jpg
    IMAG0285.jpg
    198.1 KB · Wyświetleń: 0
Witam,

co mogę napisać? Faktycznie, tak jak pisze Paweł, nie mam porównania z innymi głośnikami aluminiowymi ale w brzmieniu akurat tego absolutnie nic mnie nie zraziło po posłuchaniu kilku utworów. Wydaje mi się, że nastawiałem się na coś innego a w tej chwili odnoszę wrażenie, że brzmi coś jakby łagodniej niż T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X, bez chwilami denerwujących szeleszczeń w wokalach. Wg wykresów producenta (sam jeszcze nie mierzyłem go) faktycznie jest chyba ciut cichszy i równiejszy. Nie było czasu więc gra w parze z WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X ale na mojej autorskiej zwrotnicy. No i dlatego muszę wypowiadać się o całości: wydaje mi się, że teraz jest lepiej i spokojniej na górze. I pewnie tak już zostanie lub po testach zwrotnicy naszego Moderatora ona zajmie miejsce mojej.
Podsumowując, dla mnie jako osoby nie osłuchanej i nie mającej punktu odniesienia, podoba mi się i nie zraziłem się, bo nie usłyszałem niczego co by mi nie pasowało. Tyle moich lamerskich opinii.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Jacek może śmiało je porównać do tańszego awxa za 59zł i ułatwić wybór innym, bo różnica w cenie niewielka.

Jacku czy mógłbyś zmierzyć suwmiarką krawędź otworu we froncie głośnika? Chciałbym wiedzieć czy będzie pasował do waveguide Visatona.

T-STX-4-1-250-8-F-A-PC-X_-_mini.PNG

No to pasuje

wg148r_tz.gif

Mnie to sortowanie pasuje. Jedynie co bym dodał to podział w sekcji głośników estradowych, chociaż na nisko i wyskotonowe bo znajduje się tam już całkiem pokaźna ilość modeli :)

No i problem w przypadku wyświetlania w formie kafelek, po najechaniu wskaźnikiem na głośnik wyświetla się jego specyfikacja, która nie mieści się w oknie, na dodatek nie jest możliwe otwarcie w nowej karcie specyfikacji głośnika.

Powrót